П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,  03.10.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на   трети октомври  през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Г.Г.

                                               А.И.

 

при секретаря И.П., в присъствието на прокурора  Диана Мицканова  като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. № 467  по описа за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Б.А., ***, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 03.03.2012 г., в с.Деков, обл.Плевен, от склад на ЧППТК „Зора” – с.Деков, в съучастие, като съизвършител с А.В., ЕГН ********** от ***, чрез използване на техническо средство – ключ и конска каруца, отнел от владението на Г.Д. ***, чужди движими вещи: 1 брой машина за изправяне на тел на стойност 300 лева, електрически бойлер – 80 литра на стойност 85 лева, 3 броя механични везни до 10 кг. „Лясковец” на стойност 72 лева и 1 брой електрически калорифер /отоплителна печка/ на стойност 30 лева, всичко на обща стойност 487 лева, собственост на ЧППТК „Зора” – с.Деков, обл.Плевен, без съгласието на представляващия кооперацията и с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4, пр.2, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на така определеното наказание по отношение на подсъдимия Б.А. с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ПРИЗНАВА подсъдимия А.В., ***, ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 03.03.2012 г., в с.Деков, обл.Плевен, от склад на ЧППТК „Зора” – с.Деков, в съучастие, като съизвършител с Б.А., ЕГН ********** от ***, чрез използване на техническо средство – ключ и конска каруца, отнел от владението на Г.Д. ***, чужди движими вещи: 1 брой машина за изправяне на тел на стойност 300 лева, електрически бойлер – 80 литра на стойност 85 лева, 3 броя механични везни до 10 кг. „Лясковец” на стойност 72 лева и 1 брой електрически калорифер /отоплителна печка/ на стойност 30 лева, всичко на обща стойност 487 лева, собственост на ЧППТК „Зора” – с.Деков, обл.Плевен, без съгласието на представляващия кооперацията и с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно и случаят е немаловажен, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4, пр.2 и т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на така определеното наказание по отношение на подсъдимия А.В. с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимите Б.А. ***, ЕГН **********, и А.В. ***, ЕГН **********, да заплатят на ЧППТК „Зора” – с.Деков, обл.Плевен, в ликвидация с решение от 07.01.2005 г., представлявано от ликвидатора Г.Д. ***, ЕГН **********, сумата от 115 лева, представляваща стойността на причинените в резултат на деянието имуществени вреди, а именно паричната равностойност на 1 брой електрически бойлер на стойност 85 лева и един брой калорифер /отоплителна печка/ на стойност 30 лева.

ОСЪЖДА двамата подсъдими Б.А. и А.В., да заплатят държавна такса върху предявения граждански иск, в размер на 50 лева.

          ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК в полза на държавата, иззетият с протокол за доброволно предаване от 08.03.2012 г. – 1 брой ключ с надпис „Made in china”, приложен като веществено доказателство по делото /лист 49 от досъдебното производство/.  

          ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК двамата подсъдимите Б.А. и А.В., със снета по делото самоличност, да заплатят солидарно направените деловодни разноски в размер на 35 лева.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                           2.