ОПРЕДЕЛЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _18.09. 2012 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Левченски районен съд в ЗАКРИТО съдебно заседание на _осемнадесети септември  две хиляди и дванадесета  година в състав:

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

при секретаря __ и в присъствието на прокурора __, като   разгледа докладваното от съдия Манолова н.а.х.д. № _473_ по описа за _2012 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          В РС гр. Левски е образувано н.а.х.д. № 473/2012г. по описа на РС гр. Левски за 2012г. по жалба от В.Б.,  *** срещу наказателно постановление № 182/19.03.2012 г., издадено от Началник на сектор ПП към ОДМВР - Плевен.

Съдът като се запозна с приложените към делото писмени доказателства, намира за установено следното:

          С цитираното наказателно постановление на основание чл. 315, ал.1,т.1 от КЗ е наложено административно наказание глоба в размер на 400 лв. на Х.Б., затова че като собственик на мотопед „Сузуки” * няма сключена застраховка „гражданска отговорност” към момента на проверката.

От приложените по делото доказателства се установява, че наказателното постановление е връчено с разписка на 02.07.2012г., като административнонаказващият орган е указал както срока, така и органа, пред който подлежи на обжалване наказателното постановление.

От датата на връчване – 02.07.2012г. следва да се брои седмодневният срок за обжалване на наказателното постановление. На 09.07.2012г. изтича предвидения срок, в който жалбоподателят има право да депозира жалба.  

Освен изложеното, жалбата е депозирана В.Б., без да е представено пълномощно в уверение на това, че същата е пълномощник.

          Като взе предвид, че жалбата е изпратена след предвидения в ЗАНН преклузивен седмодневен срок и от лице без представителна власт, счита, че жалбата е недопустима и следва да бъде оставена без разглеждане, а настоящото производство – прекратено.

          Водим от горното, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

          ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата от В.Б.,  *** срещу наказателно постановление № 182/19.03.2012 г., издадено от Началник на сектор ПП към ОДМВР – Плевен, с което   на основание чл. 315, ал.1, т.1 от КЗ е наложено административно наказание глоба в размер на 400 лв. на Х.Б. затова, че като собственик на мотопед „Сузуки” * няма сключена застраховка „гражданска отговорност” към момента на проверката. 

          ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по н.а.х.д. №473/ 2012г. по описа на РС гр. Левски. 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПАС в 7 – дневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

 

 

 

                                                          СЪДИЯ: