РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _25.11._ 2014 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Левченски районен съд в съдебно заседание на _двадесет и пети ноември_ две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _Я.Д._ и в присъствието на прокурора _Цветомир Папурков_, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_304_ по описа на съда за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

          ОСВОБОЖДАВА Г.Г. ***, от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3, т.1 от НК за това, че на 30.07.2014г. в *, в лек автомобил „Фиат *” с рег. № *, собственост на Ц.Г. ***, без надлежно разрешително, издадено от ораните по чл. 16 от Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и в нарушение на чл. 30 от ЗКВНВП, държал високорисково наркотично вещество – наркотичен коноп (марихуана) с общо тегло 7.642 гр. и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол 0.9%, на стойност 45.85 лв., което представлява вещество, включено в Приложение №1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, като деянието представлява маловажен случай.

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на Г.Г. ***, ЕГН********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ТРИСТА ЛЕВА.

          ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: 8,290 грама коноп; наркотичен коноп с тегло 7.642 гр., от които 0.200 гр. употребено за изследване, които след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.

          ОСЪЖДА Г.Г. ***, ЕГН********** да заплати на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 58.05 лв. по сметка IBAN: ***; BIC: *** – ***.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                          СЪДИЯ: