ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 01.10. 2014 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на първи октомври 2014 г. в състав:

   Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

          Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря Р.П. и прокурора    сложи за разглеждане н.ч.х.д.200 по описа за 2014 год., докладвано от съдия Димитрова.

На първо повикване в 10:30 часа се явиха:

 

ТЪЖИТЕЛЯТ М.Д. – редовно призован – не се явява.

НЕ СЕ ЯВЯВА упълномощения процесуален представител на тъжителя - адвокат С.Х. ***, с пълномощно към делото – редовно призована за дн.с.з.

ПОДСЪДИМИЯТ М.Н. – нередовно призован – не се явява.

Призовката му е върната в цялост, като на гърба е отразено, че лицето е в чужбина за неопределено време по данни на П.М. – ***. Горното е удостоверено с подписа на един свидетел.

Съгласно резолюция на съдията-докладчик е изискана справка за задгранични пътувания на подсъдимия от ОД на МВР-Плевен. Видно от депозирания отговор по делото от ОД на МВР-Плевен, М.Н. е напуснал пределите на РБ през ГКПП Аерогара Бургас на 21.09.2013г., след което няма данни за обратно влизане в страната.

 

На второ повикване в 10:42 часа се явиха:

 

ТЪЖИТЕЛЯТ М.Д. и повереникът му адвокат С.Х. – редовно призовани – не се явяват.

НЕ СЕ ЯВЯВА подсъдимият по изложените по-горе причини – нередовно призован.

 

Съдът докладва молба от адвокат С.Х. ***, депозирана на 30.09.2014г., с която моли образуваното н.ч.х.д. по тъжба на тъжителя да бъди прекратено поради уреждане на отношенията между страните.

Съдът намира, че настоящото производство следва да бъде прекратено на основание чл.24, ал.4, т.5 от НПК. Нито частният тъжител, който е редовно призован, нито неговият повереник, надлежно упълномощен с приложено по делото пълномощно – адвокат С.Х. ***, се явяват за насроченото съдебно заседание. Същите са редовно призовани, но никой от двамата не посочил каквито и да било уважителни причини за неявяването им. Индиция за уреждане на отношенията между страните е налична в депозираната молба от адвокат Х., но конкретно заявление лично от тъжителя или от подсъдимия по настоящото дело в уверение на изложеното от повереника на тъжителя в молбата няма. Поради тази причина производството по делото не може да бъде прекратено на основание чл.24, ал.4, т.3 от НПК, поради липса на възможност съдът да установи изпълнени ли са условията на помирението между страните и ако не са, дали това е станало по уважителни причини.

Предвид гореизложеното и на основание чл.289, ал.1 и сл. от НПК, във връзка с чл.24, ал.4, т.5 от НПК съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по н.ч.х.д. №200/2014г. по описа на РС-Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване пред ПлОС в 15-дневен срок, считано от получаване на съобщението от страните.

ДА СЕ ВЪРНЕ служебно изисканата преписка по сигнал с вх. № ж-86/2014г., подадена от М.Д. ***, на РП-Левски.

 

         Протоколът написан в с.з., което приключи в 10:50 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: