ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   27.10._ 2014 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и седми октомври_ 2014 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели: Д.П.

                                                 Т.Й.

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_226  по описа  за _2014_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.35_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ЯВЯВА СЕ подсъдимият А.И..

ЯВЯВА СЕ адвокат А.А..

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО по искането с процесуално основание чл.414 от НПК:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ А. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

ПРОКУРОРЪТ – Поддържам така внесеното искане. Моля да се приемат представените към него писмени доказателства. Няма да сочим други доказателства. Да се приключи съдебното дирене.

АДВОКАТ А. – Предоставям на съда.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм да бъде тълкувано определението и аз да търпя наказание при общ режим.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         ПРИЕМА представеното искане и приложените към него доказателства.

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Госпожо съдия, уважаеми съдебни заседатели, с протокол № 48/22.08.2014 г. по н.о.х.д. № 226/2014 г. на РС-Левски за виновен е признат А.И. за това, че за период от неустановена дата на пролетта на 2014 г. до 15.08.2014 г. включително, в прилежащия двор на частен дом, находящ се в ***, засял и отгледал растения от рода на конопа (марихуана) на стойност 40705,80 лв., за което е осъден на една година лишаване от свобода. С определението съдът се е произнесъл с наложено наказание, да бъде изтърпяно при строг режим в затвор. Видно от справката за съдимост на лицето по н.о.х.д. № 226/2014 г. на РС-Левски, следва да се счита за осъден за първи път на лишаване от свобода, съгласно чл.59, ал.1 от ЗИНС, поради което наказанието следва да се търпи при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. В този смисъл моля да тълкувате волята на съда, с която се е произнесъл по цитираното по-горе определение.

 

АДВОКАТ А. – Споделям становището на прокуратурата, нямам какво друго да допълня. Считам, че следва съдът да тълкува волята си като определи по-лек режим при изтърпяване на наказанието.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм.

 

         Предвид направеното искане и становищата на страните, както и предвид обстоятелството, че с определение №48/22.08.2014 г. по н.о.х.д. №226/2014 г. по описа на РС-Левски, влязло в законна сила на 22.08.2014 г. А.И. е осъден на една година лишаване от свобода, предвид и обстоятелството, че това лишаване от свобода следва да се счита като първо наказание на А.И., то и следва да се приеме, че действителната воля на съда е А.И. да търпи наложеното наказание с посоченото по-горе определение при общ режим, в затворническо общежитие от открит тип.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.414 от НПК ПРИЕМА, че действителната воля на съда, във връзка с определения режим на изтърпяване на наложеното наказание на А.И., ЕГН **********, с определение № 48/22.08.2014 г. по н.о.х.д. № 226/2014 г. по описа на РС-Левски, е А.И. да изтърпи наложеното наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА общо в размер на ЕДНА ГОДИНА, при първоначален ОБЩ РЕЖИМ на изтърпяване, което следва да се търпи в затворническо общежитие от открит тип.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес. 

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                                               СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                        2.