П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ, _18.10.  2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на   осемнадесети октомври  през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                    ЧЛЕНОВЕ:

                                               

при секретаря _И.П., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.о.х.д. №_259_ по описа на съда за _2016г., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.А.Б., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, със средно специално образование, вдовец, пенсионер, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 03.04.2016г., в ***, при условията на повторност, в шахта, намираща се в недвижим имот на ***, сам осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната система, с което създал условия за непълно отчитане на потребената вода в имота, поради което и на основание чл.234в, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.28, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на наложеното наказание ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА със ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК в полза на държавата веществените доказателства: парче от маркуч, черно на цвят, с размер 10 см.; парче от маркуч, черно на цвят, с размер 9 см.; парче от маркуч, зелено на цвят, с размер 84 см.; гаечен ключ с обозначение 14; метална тапа с резба на нея един цол с надлъжни релефни шарки, които след влизане на присъдата в сила да се унищожат.

ОСЪЖДА А.А.Б. със сочена по-горе самоличност да заплати направените разноски на досъдебното производство в размер на 43,47 лв. по сметка на ОД на МВР гр.Плевен, както и в полза на РС – Левски направени разноски в размер на 127,04 лева.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: