П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   05.10.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд - Левски, на  пети октомври, две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели:С.П.

                                                               С.Т.

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора  Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  52  по описа за 2018 г., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.К.Н., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно специално образование, живее на семейни начала, безработен, осъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН в това,

че на неустановен ден през периода от 01.04.2015г. до края на месец април 2015 г., в гр.Гьотеборг, Кралство Швеция, противозаконно присвоил чужда движима вещ – л.а. марка „***”, модел „***”, с рег. №***, на стойност 4843.60 лв., собственост на П.Г.В. ***, която владеел, поради което и на основание чл.206, ал.6, във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК го ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ, със следните ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител - два пъти седмично;

- и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

ОПРЕДЕЛЯ по отношение на Р.К.Н., ЕГН **********, едно общо наказание, като НАЛАГА най-тежкото измежду наложените му наказания със споразумение №186/30.04.2015г. постановено по н.о.х.д. №101/2015г. на РС – Разград, и настоящото н.о.х.д. №52/2018г. по описа на РС-Левски, а именно ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ДВЕ ГОДИНИ, с периодичност ДВА пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ДВЕ ГОДИНИ и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото годишно, за срок от  ДВЕ ГОДИНИ.

ПРИСПАДА на основание чл.25, ал.2 от НК изцяло изтърпяното наказание „пробация” по н.о.х.д. №101/2015г. по описа на РС – Разград.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Р.К.Н., със снета по-горе самоличност да заплати на П.Г.В., ЕГН **********, с адрес: *** деловодни разноски в размер на 1000 лв.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Р.К.Н. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 114.64 лева.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                              2.