П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _17.09._2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _седемнадесети септември две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                  

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _ , разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.ч.х.д.__220_ по описа за  2018 г. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.А.И., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, неосъждан, пенсионер по болест, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 11.07.2018г., в с.Обнова, обл.Плевен, нанесъл удари на К.А.М. ***, като с действията си му причинил болки и страдания, без разстройство на здравето –  престъпление по чл.130, ал.2 от НК, поради което и    НА ОСНОВАНИЕ чл.78а от НК освобождава И.А.И. от наказателна отговорност и му НАЛАГА административно наказание – ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.45, във връзка с чл.52 от ЗЗД ОСЪЖДА И.А.И., със сочена по-горе самоличност, да заплати на К.А.М., ЕГН **********, с адрес: ***, сумата от 300 лв., представляваща обезщетение за причинените на М. неимуществени вреди в резултат на деянието на 11.07.2018г.

ЗА РАЗЛИКАТА над сумата от 300 лв. до сумата от 2000лв. ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск като неоснователен и недоказан.

         ОСЪЖДА И.А.И., със сочена по-горе самоличност, да заплати на К.А.М., със сочена по-горе самоличност, направените деловодни разноски в размер на 900 лева.

         ОСЪЖДА И.А.И. да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, а именно – държавна такса в размер на 50 лв.   

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: