П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  22.10.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  двадесет и втори октомври  през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Янка Димитрова  в присъствието на прокурор Мая Тончева  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 264  по описа за  2018 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

         ПРИЗНАВА подсъдимия М.Ц.Л., роден на *** ***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с висше образование, разведен, беззработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 20.07.2018 г. в с.Градище, община Левски, област Плевен, по ул.„Генчо Хинчев” управлявал моторно превозно средство – лек автомобил ********* с рег. № **********, собственост на Ц.Л.П. от с.*****, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,59 на хиляда, установено по надлежния ред, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не налага по-лекото наказание глоба, което разпоредбата на чл.343б, ал.1 от НК предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУ гр.Л., отговарящ за района по местоживеенето му.

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА М.Ц.Л. от правото да управлява МПС за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което М.Ц.Л. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 20.07.2018 г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

         ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: