ПРОТОКОЛ

                                                            

гр. ЛЕВСКИ,   10.12._ 2018 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _десети декември_ 2018 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­_Чавдар Мънев  сложи за разглеждане ч.н. дело № ­­ 387   по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

На второ четене в 11.55 часа:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

ЛИЦЕТО, ЧИЕТО НАСТАНЯВАНЕ СЕ ИСКА Е.Б.О. – не се явява. Призовката е върната в цялост, без да е връчена, като върху същата е отразено, че лицето отказва да я приеме.

ЯВЯВА СЕ СВИДЕТЕЛЯТ А.А.В..

НЕ СЕ ЯВЯВА ВЕЩОТО ЛИЦЕ д-р А.А.А..

ЯВЯВА СЕ определеният за назначаване за служебен защитник – адвокат М.С. от Плевенска АК.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВОКАТ С. – Готов съм да поема защитата, запознах се с материалите  по делото. Считам, че следва да бъде даден ход на делото.

 

        Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото. Тъй като лицето, чието настаняване се иска Е.Б.О. не се явява в с.з. и няма ангажиран от него адвокат, и с оглед разпоредбата на чл.158, ал.4 от Закона за здравето, според която участието на защитник в това производство е задължително, съдът          

                

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.158, ал.4 от ЗЗ служебен защитник на лицето, чието настаняване се иска Е.Б.О., ЕГН **********, а именно адвокат М.Л.С. от ***.     

 

Съдът докладва, че в РС-Л. е постъпило писмо от **********, Отделение по психиатрия, с което се уведомява съда, че Е.Б.О. ***, ЕГН **********, е постъпил на доброволно лечение в Отделение по психиатрия на ***********на 06.12.2018 г.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предвид постъпилото писмо, моля да се прекрати производството по делото.

АДВОКАТ С. – Да се прекрати производството по делото. Лицето е постъпило на доброволно лечение, поради което не се налага произнасяне по искане за задължително лечение.

 

        Съдът намира, че следва производството по делото да бъде прекратено, предвид постъпилите данни в РС-Л., че Е.Б.О. *** е постъпил на доброволно лечение в Отделение по психиатрия на ************ на 06.12.2018 г.

        На основание изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по ч.н.д. № 387/2018 г. по описа на РС-Л.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване производството по делото подлежи на обжалване или протестиране пред ОС гр.П. с частна жалба или протест в 7-дневен срок от днес.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.00 часа.

 

 

        СЕКРЕТАР:                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: