п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,    20.09.   2010 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на   двадесети септември   през две хиляди и десета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.С.

                                                                                                Д.П.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.д.о.х. №   421 по описа за 2010 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия И.Ю.: ***, ЕГН ********** за НЕВИНЕН по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.234, ал.1 от НК, за това, че на 06.06.2010 г. в Затвора – Белене, държи акцизни стоки без бандерол – 20 бр. кутии с тютюневи изделия, марка „Виктори” American blend, на стойност 92 лв., когато такъв се изисква по закон (чл.2, т.2 от Закона за акцизите и данъчните складове), размерът от невнесеният акциз в Републиканския бюджет е 61.56 лв. и случаят е немаловажен, поради което и на основание чл.14, ал.1 от НК, във вр. с чл.304, пр.3 от НПК го ОПРАВДАВА.

          ОТНЕМА на основание чл.53, ал.2, б.”а” от НК в полза на държавата приложените по делото като веществени доказателства: 20 бр. кутии тютюневи изделия, марка „Виктори” American blend, без бандерол, като след влизане на присъдата в сила, постановява да бъдат предадени за унищожение.

          ПОСТАНОВЯВА на основание чл.190, ал.1 от НПК направените деловодни разноски в размер на 85.20 лв. да останат в полза на държавата.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                                                     2.