п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,  01.03.  2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на  първи март  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                            ЧЛЕНОВЕ: А.Г.

                                                 Д.В.

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора  Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.д.о.х. №                                                               588 по описа на съда за 2010 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Д., ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 19.07.2010г. в гр.Левски, в района на  ж.п. гара Левски, без надлежно разрешително, държал високорисково наркотично вещество - хероин /диацетилморфин/ с нетно тегло 0,101 грама на стойност 9,09 лв., който съгласно Приложение №1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите е в списъка на „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, като случаят е маловажен, поради което и на основание чл.354а, ал.5, във вр. с чл. 354а, ал.3, т.1 във вр. с чл. 54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на СТО ЛЕВА.

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Д., със снета по делото самоличност за НЕВИНЕН по първоначално повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК, поради което и на основание чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА.

На основание чл.354а, ал.6 от НК ОТНЕМА в полза на държавата приложените по делото веществени доказателства - 0.075 грама хероин (диацетилморфин), постановен в полиетиленов пакет, означен с „плик №1”, предадени на Централно митническо управление, отдел „Борба с наркотрафика” гр. София, като ПОСТАНОВЯВА след влизане на присъдата в законна сила да бъдат унищожени.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия Г.Д. да заплати направените деловодни разноски в размер на 20.00 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

                                                                                                    

             2.