П Р И С Ъ Д А

 

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,    31.01.    2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на   тридесет и първи януари  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря   Я.Д. , в присъствието на прокурора    Цветомир Папурков    като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.д.о.х. №  620  по описа за 2010  год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимата Н.М., ***, ЕГН **********, за НЕВИННА в това, че в периода от 05.07.2010 г. до 20.07.2010 г. в ***, отглеждала растения от рода на конопа – коноп (марихуана) – 78 грама на стойност 468 лева, като същият подлежи на контрол, съгласно Единната конвенция по упойващите вещества на ООН и Приложение № 1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите и е в списъка на „Растения и вещества с висока степен на риск за обществено здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.304, предл.2 от НПК я ОПРАВДАВА по повдигнатото й обвинение за престъпление по чл.354в, ал.1 от НК.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.2, б.”а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата наркотично вещество марихуана с общо нетно тегло 77 грама с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 0,6 %, предадено в Агенция „Митници” – Централно митническо управление – Отдел „Борба с наркотрафика” гр.София, като ПОСТАНОВЯВА след влизане на присъдата в сила ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО.   

          НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.2, б.”а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата приложените по делото като веществени  доказателства: 1 брой найлонов плик с торфен субстрат; 1 брой отворен плик с надпис „Ридомил Голд”; 3 броя бели туби с надпис  Advansed hidroponics of Holland”; 2 броя спринцовки от 5 мг; 3 броя отвертки; 1 брой листче с телефонен номер *; 3 броя халогенни лампи с кабели, алуминиево фолио с хартиена подложка около 3 кв.м., като ПОСТАНОВЯВА след влизане на присъдата в сила ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ.

          ВРЪЩА на собственика подсъдимата Н.М. с установена по делото самоличност – приложеното по делото като веществено доказателство 1 брой мобилен телефон марка „Моторола” с IMEI № * с черен панел, със СИМ-карта на М-тел „Прима” с № *, както и  3 броя кутии с надпис „Master Blend”.

          ВРЪЩА на собственика Б.М. ***, приложените по делото като веществени доказателства: 1 брой мобилен телефон марка „LG” с IMEI № *; 1 брой мобилен телефон марка „LG” с IMEI № *.

          ВРЪЩА на собственика А.Т. ***, приложеното по делото като веществено доказателство 1 брой мобилен апарат „Samsung” със СИМ карта Viva com с № *.

          ПОСТАНОВЯВА на основание чл.190, ал.1 от НПК направените деловодни разноски, които са в размер на 411,17 лв., да останат за сметка на държавата.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

                                               

ПРЕДСЕДАТЕЛ: