ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   23.02._ 2011 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесет и трети февруари_ 2011 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_Цветомир Папурков  сложи за разглеждане _н.д.о.х._ № ­­_65_ по описа  за _2011_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _14.30_ часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ Б.Б. – лично и с адвокат М.С. от П.АК с пълномощно към делото.

ПОДСЪДИМИЯТ М.Я. – лично и с адвокат М.С. от П.АК с пълномощно към делото.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Б.Б. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ М.Я. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИТЕ:

Б.Б. – ***, ЕГН **********.

 

М.Я. – ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи, нямаме нови искания.

АДВОКАТ С. Не правим отводи, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ Б.Б. Не правя отводи, нямам нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ М.Я. Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВОКАТ С. – Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Б.Б. – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.Я. – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.д.о.х. №65/2011г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия Б.Б., ЕГН **********, подсъдимия М.Я., ЕГН **********, и защитника им адвокат М.С. от П.АК, съгласно което:

          Подсъдимият Б.Б. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 07.11.2006 г. в ***, в съучастие като извършител с М.Я., ЕГН **********, и с Д.Б., ЕГН ********** (по отношение на която материалите са разделени и производството е спряно, поради неустановяване на местопребиваването й), с цел да набави за себе си имотна облага, въвел в заблуждение И.А. от ***, че е негов сват на име „Х.” и имал нужда от пари на заем и в гр.Левски, област Плевен му причинил имотна вреда в размер на 400 лв.

 

Подсъдимият М.Я. се признава за ВИНОВЕН в това, че на 07.11.2006 г. в ***, в съучастие като извършител с Б.Б., ЕГН **********, и с Д.Б. ЕГН ********** (по отношение на която материалите са разделени и производството е спряно поради неустановяване на местопребиваването й), с цел да набави за себе си имотна облага, въвел в заблуждение И.А. от ***, че е негов сват на име „Х.” и имал нужда от пари на заем и в гр.Левски, област Плевен му причинил имотна вреда в размер на 400 лв.

 

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимите Б.Б. и М.Я.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието, извършено от подсъдимия Б. съставлява престъпление по смисъла на чл.209, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

Деянието, извършено от подсъдимия Я. съставлява престъпление по смисъла на чл.209, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

Причинените с деянието имуществени вреди са възстановени.

 

          За извършеното престъпление на Б.Б., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание на чл.209, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, предл.2, във връзка с чл.42а, ал.2, т.1, т.2 и т.6, във връзка с ал.1, във връзка с чл.2, ал.1 от НК – ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години и шест месеца, при периодичност на явяване и подписване три пъти седмично;

- Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години и шест месеца;

- Безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 200 (двеста) часа годишно в рамките на две години.

 

За извършеното престъпление на М.Я., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание на чл.209, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, във връзка с чл.54, ал.1, във връзка с чл.2, ал.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.25, ал.1, във връзка с чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание по отношение на М.Я. измежду наложените наказания с присъда № 196/03.12.2007 г., постановена по н.д.о.х. № 643/2007 г. по описа на РС-Левски, влязла в законна сила на 18.12.2007 г.; с определение № 42/29.02.2008 г., постановено по н.д.о.х. №560/2007 г. по описа на РС-Левски влязло в законна сила на 07.03.2008 г. и по настоящото дело н.д.о.х. № 65/2011 г., а именно най-тежкото от тях – СЕДЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА  изпълнението на определеното общо наказание по отношение на М.Я. с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

 

 

ПРОКУРОР:                                            ЗАЩИТНИК:              

(Цветомир Папурков)                            (адвокат М.С.)

 

 

 

 

ПОДСЪДИМ:                                       ПОДСЪДИМ:               

(Б.Б.)                                                    (М.Я.)

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала, поради което следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.д.о.х. № 65/2011 г. описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия Б.Б., ЕГН **********, подсъдимия М.Я., ЕГН **********, и защитника им адвокат М.С. от П.АК.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.д.о.х. № 65/2011 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът е написан в с.з. и приключи в 15.20 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: