ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _28.02.  2011 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и осми февруари _ 2011 г.  в състав:

 

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                          Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.д.о.х.­  72, по описа за 2011 г.  докладвано от съдия _Димитрова_

На именното повикване в _14.20_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Й.Б. – редовно призован – явява се лично и с адв. С. с пълномощно към досъдебното производство.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Б. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

                                       ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

 

Й.Б. – ***, ЕГН **********, GSM № **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи, нямаме нови искания.

АДВ. С. - Не правим отводи, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ Б. - Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВ.С. - Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Б. - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение следва да бъде допълнено, като се внесат промени в него, относно постановяване отнемането на веществените доказателства – предмет на престъплението.

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.д.о.х.№72/2011 г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимият Й.Б., ЕГН ********** и защитникът му адвокат С. ***, съгласно което:

 

          Подсъдимият Й.Б. се признава за виновен в това, че на 02.02.2011 г., в жилищен дом, находящ се в ***, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества – коноп (марихуана) – 19.15 грама, със съдържание на активен компонент 5.2% на стойност 114.90 лв.; коноп (марихуана) – 4.99 грама, със съдържание на активен компонент 3.4% на стойност 29.94 лв.; 25 бр. таблетки морфин с маса 0.159 грама всяка и 3.795  грама обща маса на стойност 318 лв.; 19 бр. таблетки морфин с маса 0.153 грама всяка и обща маса 2.835 грама на стойност 226.80 лв., или всичко на обща стойност 689.64 лв., като същите подлежат на контрол съгласно Единната конвенция по упойващите вещества на ООН и приложение №1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите и е в списъка на „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”.

 

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Й.Б.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.354а, ал.3, т.1, пр.1 от НК на РБ.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия Й.Б., с ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл. 354а, ал.3, т.1, пр.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК на РБ – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ПЕТ МЕСЕЦА, като на основание чл.66, ал.1 от НК  се ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

На основание чл.55, ал.3 от НК не се налага наказание глоба.

 

На основание чл.354а, ал.6 от НК  СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства, приложени по досъдебно производство № 35/2011 г. по описа на РП – Левски, представляващи предмет на престъплението, а именно: марихуана (коноп) с нетно тегло 4.65 грама, поставено в хартиен пакет, означен с №1; марихуана с нетно тегло 18.78 грама, поставено в хартиен плик, означен с №3; морфин – 24 бр. бели таблетки с маса 0.159 грама всяка и 18 бр. жълти таблетки с маса 0.153 грама всяка, всички поставени в полиетиленов плик и запечатани със силиконов печат.

 

Направените разноски по делото в размер на 105 лв. се възлагат на подсъдимия Й.Б..

 

 

ПРОКУРОР:          ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМ:     

(Ч.Мънев)                    (адв.М.С.)                        (Й.Б.)       

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено. Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.д.о.х. №72/2011 г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимият Й.Б., ЕГН ********** и защитникът му адв. С. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.д.о.х.№72/2011 г. по описа на РС – Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14.40 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: