РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _12.01._ 2012 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Левченски районен съд в съдебно заседание на дванадесети януари две хиляди и дванадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

при секретаря Р.П. и в присъствието на прокурора __, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.а.х.д. _482_ по описа на съда за 2011г., за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

          ОСВОБОЖДАВА В.Х., ***, ЕГН ********** от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 от НК, затова че на 17.09.2011г. в гр. Белене, обл. Плевен, без надлежно разрешително издадено от органите по чл.16 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон придобил и държал високорискови наркотични вещества, като случаят е маловажен, както следва:

На 17.09.2011г. в гр.Белене, обл.Плевен в лек автомобил „Сеат *” с рег. № *, собственост на Ю.Х. от ***:

- 0.29 гр. коноп /марихуана/, със съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 7.0% на стойност 1.74 лв.;

- 0.99 гр. коноп /марихуана/, със съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 3.0% на стойност 5.94 лв.;

- 0.04 гр. тетрахидроканабинол.

          На 17.09.2011г. в гр.Белене, обл.Плевен, в дом находящ се на ***:

- 0.23 гр. коноп /марихуана/, със съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 1.3% на стойност 1.38 лв.;

- 0.02 гр. тетрахидроканабинол

- 0.01 гр. тетрахидроканабинол

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на В.Х. с ЕГН ********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

 

ОСВОБОЖДАВА П.Р., ***, ЕГН ********** от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 от НК, затова че на 17.09.2011г. в гр. Белене, обл. Плевен, без надлежно разрешително издадено от органите по чл.16 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон придобила и държала високорискови наркотични вещества  - 0.055 гр. амфетамин на стойност 1.65 лв., като случаят е маловажен.

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на П.Р. с ЕГН ********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

 

          ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: 1 бр. полиетиленов плик №2 с 9 бр. опаковки /пощенски пликове/ към протокол № Н-90/2011г. на БНТЛ - ОД на МВР гр.Плевен и др. ВД - семена; 141 бр. полиетиленови плика поставени в 2 бр. по-големи полиетиленови плика; 1 бр. картон с надпис „СВ” с размери 8/3 см. съдържащ оризови хартии; 1 бр. лист хартия - бланка с надпис „Глоба” - фиш *; 1 бр. картонена кутия с размери 3/8 с надпис „ОСВ” с оризови хартии, които след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.

          ОТНЕМА в полза на държавата 2.04 грама марихуана, запечатано в полиетиленов плик, обозначен с № 1, надпис и запечатан със силиконов печат, с обозначение „105 – РДВР Плевен”, предаден на Централно митническо управление, отдел „Борба с наркотика” гр. София, като ПОСТАНОВЯВА след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.

         

          ОСЪЖДА В.Х. ***, ЕГН ********** И П.Р. ***, ЕГН ********** със снета по делото самоличност да заплатят солидарно  направените деловодни разноски в размер на 145лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: