п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,  27.12  2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на  двадесет и седми декември  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

   ЧЛЕНОВЕ:

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора __, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.д.ч.х. № 32 по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия З.З. – ***, ЕГН **********, за НЕВИНЕН в това, че на 05.08.2010г. нанесъл публична обида на Р.Д., изразяваща се в изричане на унизителни за достойнството му думи и изрази в негово присъствие и в присъствието на още четирима свидетели, поради което и на основание чл.148, ал.1, т.1 от НК, във вр. с чл.146, ал.1 от НК, във вр. с чл. 304 от НПК го ОПРАВДАВА.

ОТХВЪРЛЯ предявения от тъжителя Р.Д., ЕГН **********, срещу подсъдимия З.З. граждански иск за сумата от 2000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в засягане на достойнството и честта на тъжителя в резултат на изречените обидни думи, изрази и съждения и квалификации, със законната лихва върху главницата, считано от 05.08.2010г. до окончателното изплащане на сумата, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

ОСЪЖДА на основание чл.190 от НПК частния тъжител Р.Д. ***, с ЕГН  ********** да заплати направените деловодни разноски от подсъдимия З.З., с ЕГН ********** в размер на 300 лв., представляващи възнаграждение за адвокат.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: