п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   21.12. 2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    двадесет и първи декември  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.И.

                                                                                              С.М.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  452  по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимата М.А., ***, ЕГН ********** за ВИНОВНА в това, че на 13.07.2011 г. в гр.Левски, обл. Плевен, в частен дом – ***, държала акцизни стоки без бандерол – тютюн за пушене с общо тегло 4 кг., на стойност 1360 лв. и 90 къса ръчно произведени цигари на стойност 33.75 лв., без бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл.2, т.2 от ЗАДС, на обща стойност 1393.75 лв., като случаят не е маловажен, поради което и на основание чл.234, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК я ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

          На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното на подсъдимата наказание лишаване от свобода за срок от три месеца с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

          На основание чл.234, ал.3 от НК ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: 4 кг. тютюн и 90 къса ръчно произведени цигари, 3 бр. машини за ръчно правене на тютюн, които след влизане в законна сила на присъдата да бъдат предадени на компетентните органи за унищожение.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимата М.А. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 110 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЪДЕБНИ  ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                            2.