п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   11.01.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    единадесети януари  през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Т.Й.

                                                                                                М.Н.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  471  по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Е.Р., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че за периода 08.10.2011 г. – 13.10.2011 г. в с.Гривица, обл. Плевен и в гр.Плевен, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство – ключ, противозаконно отнел чужди моторни превозни средства на обща стойност 3343.70 лв. от владението на Г.М. и П.А.,***, без тяхно съгласие, с намерение да ги ползва, като моторните превозни средства били оставени без надзор на ГП Е-83 при км.44+30 и в гр.Левски, обл. Плевен, както следва:

          1.На 08.10.2011 г. в с.Гривица, обл. Плевен, чрез използване на техническо средство – ключ, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Опел *” с ДК №*, на стойност 983 лв., собственост на С.К. ***, от владението на Г.М. ***, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като оставил МПС-то без надзор на ГП Е-83, при км.44+30 между селата Българене и Козар Белене.

          2. На 13.10.2011 г. в гр. Плевен, чрез използване на техническо средство – ключ, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Форд *” с рег. №*, на стойност 2360.70 лв., собственост на Л.А., от владението на П.А. ***, без негово съгласие, с намерение да го ползва, като оставил МПС-то без надзор в гр.Левски, обл.Плевен, на паркинг, находящ се на кръстовището на улиците „Крум Попов” и „Гоце Делчев”, поради което и на основание чл.346, ал.2, т.3 и т.1, пр.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.195, ал.1, т.4, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА, което да изтърпи при  първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор от закрит тип.

          На основание чл.59, ал.1 от НК ПРИСПАДА при изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, времето, през което по отношение на подсъдимия Е.Р. е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража” на досъдебното производство по същото дело, считано от 14.10.2011 г. до 17.10.2011 г.

          ВРЪЩА приложените по делото веществени доказателства: 4 бр. парчета от корниз и ламарина; 11 бр. парчета г-образни винкели; 1 бр. парче от прищипано арматурно желязо; 1 бр.ел.печка, тип духалка, марка „Медеа”, които принадлежат на подсъдимия и не са послужили за извършване на престъплението на техния собственик Е.Р..

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Е.Р. със снета по делото самоличност, да заплати направените деловодни разноски в размер на 110 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15- дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИ  ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                            2.