п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   22.02.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на   двадесет и втори февруари   през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.Г.

                                                                                              М.А.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора   Чавдар Мънев  като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  28  по описа за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Н.И., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че в периода от 17.08.2011 г. до 03.11.2011 г. в землището на гр.Левски, от км.39+000 до км.47+000, в междугарието Левски – Морава, на ж.п. линия Свищов – Троян, при условията на продължавано престъпление – през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и еднородност на вината, отнел от владението на Ц.К. – началник *** при ж.п. секция гр.Горна Оряховица, без негово съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – 12 бр. лубрикатори, тип 49 – механични, на обща стойност 4765.67 лв., собственост на държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура” гр.София, железопътна секция гр.Горна Оряховица, като случаят е немаловажен и деянието извършил при условията на повторност, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1 и чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА.

          На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното по отношение на подсъдимия наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.       

          На основание чл.45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимият Н.И. ***, ЕГН ********** да заплати на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура” гр.София, железопътна секция гр.Горна Оряховица, сумата от 4765.67 лв. представляваща обезщетение за претърпени в резултат на престъплението имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 03.11.2011 г. до окончателното  изплащане на сумата.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Н.И. със снета по делото самоличност да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, сумата от 190.63 лв.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Н.И. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 112.10 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                          2.