Р Е Ш Е Н И Е

гр. ЛЕВСКИ, 17.12. 2014 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на  седемнадесети декември 2014 г. в състав:

                             Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                           Съдебни заседатели:

                                     

при участието на секретаря В.Д. и прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №356 по описа за 2014 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предвид данните по делото и на основание закона, съдът

      

Р Е Ш И :

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Е.С. ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 21.05.2010г. в *, при условията на продължавано престъпление съставил неистински частни документи – договор за поръчителство между „Б.” ЕАД – ***, представлявана от Е.С. *** и Н.П. *** и З.Д. от ***, като придал вид, че двата подписа за „поръчител” са положени от З.Д. и допълнително споразумение към договор за кредит от 30.04.2008г. (сключен между представител на „Б.” ЕАД – *** като кредитор и Д.Й. ***, като кредитополучател), като придал вид, че подписът за „поръчител” е положен от З.Д. и ги употребил пред „Б.” ЕАД – ***, за да докаже, че съществува задължение за З.Д., в качеството му на поръчител (солидарен длъжник) по допълнително споразумение към договор за кредит от 30.04.2008г., до погасяване на всички задължения на кредитополучателя по него, поради което на основание чл. 78а от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл. 309, ал.1 във вр. с чл. 26, ал.1 от НК.

На основание чл. 78а, ал.5 от НК НАЛАГА на Е.С. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

            РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПлОС в 15-дневен срок от днес.

 

СЪДИЯ: