РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _05.02._ 2015 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Левченски районен съд в съдебно заседание на _пети февруари_ две хиляди и петнадесета година в състав:

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _Я.Д._ и в присъствието на прокурора _Диана Мицканова разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_2_ по описа на съда за _2015г._, за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

          ОСВОБОЖДАВА Г.Ц. ***, ЕГН **********, от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3, т.1 от НК за това, че на 10.11.2014г. в *, в частен дом, находящ се на ***, без надлежно разрешително, издадено от органите по чл. 16 от Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и в нарушение на чл. 30 от ЗКВНВП, държал високорисково наркотично вещество – наркотичен коноп (марихуана) с общо тегло 22.215 гр. на стойност 133.29 лв., което представлява вещество, включено в Приложение №1 към чл.3, ал.2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, като деянието представлява маловажен случай.

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на Г.Ц. ***, ЕГН **********,  административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ШЕСТОТИН ЛЕВА.

          ОТНЕМА в полза на държавата веществени доказателства: 21.815 грама коноп, които след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.

          ОТНЕМА в полза на държавата веществени доказателства: растителни семена ДП пр.пр.1282/2014г., които след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.

ОТНЕМА в полза на държавата веществени доказателства: 21 бр. саксии – 20 бр. кафяви и една бяла, 8 бр. MK4 Filips BSN 600 K- 302- ITS с кабели към тях, всяко едно на метална подложка, с кондензатор, 1 бр. устройство с надпис PRO – V – T – SEMI Elektronik, 7 бр. големи осветителни тела с кабели, 1 бр. малко осветително тяло, марка Lumatex с кабел, 2 бр. вентилатори „RVCK RK – 125” и „Vents VK - 100”, бели на цвят, с кабели; 8 бр. крушки, с продълговата форма, марка Filips 400 W.

Веществени доказателства: опаковки към химическа експертиза Н-192/14.11.2014г. на БНТЛ към ОД на МВР гр. Плевен, намиращи се на съхранение при домакин в РУМВР – Левски след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.    

          Веществени доказателства: 1 бр. мобилен телефон марка „Sony Ericsson”, сребристочерен на цвят с IMEI с карта на   Vivacom с № *; 2 бр. СИМ карти на Vivacom с номера * и * след влизане в сила на решението да се върнат на обвиняемия Г.Ц..

          ОСЪЖДА Г.Ц. ***, ЕГН **********, да заплати на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 89.69 лв.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                          СЪДИЯ: