ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 09.02. 2015 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на девети февруари 2015 г.  в състав:

 

           Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                     Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора Цветомир Папурков сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 36   по описа за 2015 г.  докладвано от съдия Манолова.

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Й.Б. – явява се лично и с адвокат В.В. ***, с пълномощно към досъдебното производство.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ В. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът счита, че няма процесуалнипречки за даване ход на делото, порадикоето

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Й.Б. – ***, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

ПРОКУРОРЪТ – Не правим отводи. Нямам искания. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ В. – Не правим отводи, нямаме нови искания. С РП-Левски сме постигнали споразумение, което моля да бъде одобрено.   

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВОКАТ В. Постигнали сме споразумение с РП-Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни други промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д.№36/2015 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-275/2014 г. по описа на РУП- Левски, пр.пр.№1337/2014 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Й.Б., ЕГН ********** и защитникът му адвокат В.В. ***, съгласно което:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Й.Б., ЕГН ********** , се признава за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден в периода от 01.10.2014 г. придобил и до 23.11.2014 г. държал в *, в частен дом, находящ се на ***, (собственост на Н.Ф.) без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, държал високорискови наркотични вещества – наркотичен коноп (марихуана) с общо тегло 2050 гр., на стойност 12 300 лв., както следва: наркотичен коноп (марихуана) с тегло 700 грама и съдържание на активният действащ компонент – тетрахидроканабинол 5.6% на стойност 4200лв. и наркотичен коноп (марихуана) с тегло 1350 грама и съдържание на активният действащ компонент – тетрахидроканабинол 8.1% на стойност 8100 лв., което представлява вещество, включено в Приложение №1 към чл.3, ал.2 от ЗКНВП – Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Й.Б.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия Й.Б., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА на основание чл.354а, ал.3, т.1, чл.55, ал.1, т.1 и ал.3 от НК наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.1 НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия Й.Б.,  живущ ***, през изпитателния срок СЕ ВЪЗЛАГА младши районен инспектор при РУМВР-Левски, отговарящ за района на местоживеене на подсъдимия.

 

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: от цялото количество (2050 грама) високорисково наркотично вещество – наркотичен коноп (марихуана) са отделени представителни проби с общо тегло 30 грама, които след извършване на експертизата, поради използване на различни тегловни везни и продължаващо намаляване на теглото, поради продължаващо изсушаване, са установени – оставащите 22,834 граманаркотични  вещества коноп (марихуана), обект №1 с нетно тегло 7,293 грама и обект №2 с нетно тегло 15,541, общо 22,834 грама по ФХЕ №Н-203/2014г., с процентно съдържание на активния наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 5.6% - 8.1%, представляващи останало количество, след изготвяне  на ФХЕ №Н-203/2014г. от представителните проби от цялото иззето количество (запечатани в един прозрачен полиетиленов плик, запечатан със силиконов печат „105 РДВР Плевен”) с приемно-предавателен протокол, ПРЕДАДЕНИ на главен разследващ полицай при ОДМВР – Плевен за предаването им на съхранение на Агенция Митници, Централно Митническо управление Отдел „МРР-НОП” НА ОСНОВАНИЕ чл.354а, ал.6 от НК СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата и след влизане в сила на споразумението да бъдат УНИЩОЖЕНИ.

- ОПАКОВКИТЕ по ФХЕ №Н-203/2014г., които са предадени ведно с представителните проби от високорисковото наркотично вещество – наркотичен коноп – марихуана, запечатани в полиетиленов плик с №2, надписан и запечатан със силиконов печат „105 РДВР Плевен” след влизане в сила на споразумението да бъдат УНИЩОЖЕНИ.

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 140,71 лв. за изготвяне на химическа и дактилоскопна експертизи СЕ ВЪЗЛАГАТ на подсъдимия Й.Б., които следва да бъдат внесени по сметка на ОД на МВР-Плевен.

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМ:                (Цв.Папурков)                    (адв.В.)                          (Й.Б.)

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено. 

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№36/2015 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-275/2014 г. по описа на РУП-Левски, пр.пр.№1337/2014 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Й.Б., ЕГН ********** и защитникът му адв.В.В. ***, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д.№36/2015 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-275/2014 г. по описа на РУП-Левски, пр.пр.№1337/2014 г. по описа на РП-Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: