Р Е Ш Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ, 17.12.2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на седемнадесети декември 2015 г. в състав:

                           Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                      Съдебни заседатели:

                              

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Димитрова а.н.д. №382 по описа за 2015 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предвид данните по делото и на основание закона, съдът

      

Р Е Ш И :

 

ПРИЗНАВА М.И.Б., родена на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българка, българска гражданка, с начално образование, безработна, омъжена, неосъждана, ЕГН **********,

за ВИНОВНА в извършване на престъпление по чл.207, ал.1 от НК за това, че:

На 29.07.2015 г., в гр.Левски, обл.Плевен, в района на басейна, намерила чужди движими вещи – мобилен телефон марка „Самсунг Галакси” S5, златен, на стойност 855.55 лв., ведно със СИМ – карта на „Виваком” на стойност 9.90 лв. /общо 865.45 лв./, собственост на В.К.К. от ****, и в продължение на една седмица не съобщила за тях на собственика, на властта или на този, който ги е загубил.

На основание чл.378, ал.4 от НПК, във вр. с чл.78а от НК, ОСВОБОЖДАВА М.И.Б. ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното престъпление по чл.207, ал.1 от НК.

НАЛАГА на основание чл.78а, ал.5 от НК на М.И.Б., административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на 200 лева /ДВЕСТА ЛЕВА/.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимата М.И.Б. да заплати по сметка на ОД на МВР-Плевен, направените на досъдебното производство разноски в размер на 36.26 лева.

          РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПлОС в 15-дневен срок, считано от днес.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: