П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _21.07. 2015 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _двадесет и първи юли  през две хиляди и петнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ: С.Т.

                                                         М.Л.

 

при секретаря _В.Д., в присъствието на прокурора _Диана Мицканова, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_217_ по описа на съда за _2015 год._, и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.М., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 30.09.2013г., в Затвора гр.Белене, в 3-та килия на 6-ти отряд, извършил полово сношение (проникнал с ****** си в аналното му отверстие) и действие на полово удовлетворение – фелацио (орален секс – проникнал с ****** си в устната му кухина) с лице от същия пол И.Д. ***, като употребил за това сила – нанесъл му удари с юмруци в областта на главата и като употребил за това заплашване „ако кажеш нещо, ще те претрепем, ще ти *** майката, жив няма да излезеш от затвора”, поради което и на основание чл.157, ал.1, пр.1 и пр.2 от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор от закрит тип.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на Д.М. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, при първоначален СТРОГ режим, което наказание да изтърпи в затвор от закрит тип.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.1 от НК, при изпълнение на наказанието лишаване от свобода, времето, през което по отношение на подсъдимия Д.М. е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” на досъдебното производство, считано от 27.03.2015 г.

ПРИЗНАВА подсъдимия К.Х., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 26.12.2013г., в Затвора гр.Белене, в 4-та килия на 6-ти отряд, извършил полово сношение (проникнал с ****** си в аналното му отверстие) и действие на полово удовлетворение – фелацио (орален секс – проникнал с ****** си в устната му кухина) с лице от същия пол И.Д. ***, в съучастие като съизвършител с И.И., ЕГН **********, който употребил за това сила – нанасяне на удари в главата с юмруци и нанасяне на удари в областта на гръдния кош (ребрата) с крак, поради което и на основание чл.157, ал.1, пр.1 и пр.2, във вр. с чл.20, ал.2 от НК,  във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор от закрит тип.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на К.Х. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, при първоначален СТРОГ режим, което наказание да изтърпи в затвор от закрит тип.

ПРИЗНАВА подсъдимия К.Х. със снета по делото самоличност за ВИНОВЕН в това, че на 24.12.2013г., в Затвора – Белене, в неустановена килия на 6-ти отряд, в съучастие като съизвършител с Д.М., ЕГН **********, принудил К.С. ***, като употребил за това сила – нанесъл му побой, да претърпи нещо противно на волята му – да понесе нанасяне на удари с ***** по врата от страна на И.Д. *** и да извърши нещо, противно на волята му – да нанася удари с ***** в областта на врата по отношение на И.Д. *** – клип „Видео001000.3gp”, поради което и на основание чл.143, ал.1, пр.3 и пр.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор от закрит тип.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на К.Х. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ДВЕ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим, което наказание да изтърпи в затвор от закрит тип.

ПРИЗНАВА подсъдимия К.Х. със снета по делото самоличност за ВИНОВЕН в това, че на 24.12.2013г., в Затвора – Белене, обл.Плевен, в неустановена килия на 6-ти отряд, в съучастие като съизвършител с Д.М., ЕГН **********, принудил И.Д. ***, като употребил за това сила – нанесъл му побой, да претърпи нещо противно на волята му – да понесе нанасяне на удари с ***** по врата от страна на К.С. *** и да извърши нещо, противно на волята му – да нанася удари с ***** в областта на врата по отношение на К.С. *** – клип „Видео001000.3gp”, поради което и на основание чл.143, ал.1, пр.3 и пр.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор от закрит тип.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на К.Х. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ДВЕ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА, при първоначален СТРОГ режим, което наказание да изтърпи в затвор от закрит тип.

На основание чл.23 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на подсъдимия К.Х. едно общо наказание, като налага най – тежкото от тях, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор от закрит тип.

ПРИЗНАВА подсъдимия И.И., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 26.12.2013г., в Затвора гр.Белене, в 4-та килия на 6-ти отряд, в съучастие като съизвършител с К.Х., ЕГН **********, който извършил полово сношение (проникнал с ****** си в аналното му отверстие) и действие на полово удовлетворение – фелацио (орален секс – проникнал с ****** си в устната му кухина) с лице от същия пол И.Д. ***, като И.И., ЕГН ********** употребил за това сила – нанасяне на удари в главата с юмруци и нанасяне на удари в областта на гръдния кош (ребрата) с крак, поради което и на основание чл.157, ал.1, пр.1 и пр.2, във вр. с чл.20, ал.2 от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим в затвор от закрит тип.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на И.И. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, при първоначален СТРОГ режим, което наказание да изтърпи в затвор от закрит тип.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.1 от НК, при изпълнение на наказанието лишаване от свобода, времето, през което по отношение на подсъдимия И.И. е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” на досъдебното производство, считано от 31.03.2015 г.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия К.Х. да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 1/5 части от 302.32лв., именно сумата от 60.46лв.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия И.И. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 1/5 части от 302.32лв., именно сумата от 60.46лв.

Веществените доказателства: 1 бр. SD карта памет след влизане в сила на присъдата, да бъде отнета в полза на държавата и унищожена.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДТЕЛИ:1.

 

 

                                                                                                            2