П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ, 24.02. 2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на двадесет и четвърти февруари през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Мая Тончева като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. № 10 по описа за 2016 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Д.Р.Д., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със средно образование, женен с две деца, безработен, осъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН в това, че:

На 30.12.2015г., в гр.Левски, обл.Плевен, от учебна работилница на ПГСС „Н.Й.Вапцаров”, находяща се на ул.”Индустриална” №1, отнел чужди движими вещи:

- елементи от стенд за горивонагнетателни помпи от метал и елементи от стендове за диагностика на ВДГ от метал, на стойност 2.00 лв.;

- 2 бр. подложни тавички от стендове за диагностика на ВДГ от метал, на стойност 2.00 лв.;

- 3 бр. душове от душ-батерия, на стойност 9.00 лв.;

- 3 бр. елемента от водно-смесителни батерии, на стойност 9.00 лв.;

- 1 бр. поставка от метал за стойка на макет, на стойност 2.00 лв.;

- 24 бр. биелни лагери, употребявани, на стойност 24.00 лв.;

всички вещи на обща стойност 50.00 лв., от владението на собственика ПГСС „Н.Й.Вапцаров” гр.Левски с МОЛ – инж.Й.А.Д. от ***, без съгласието на техен представителен орган, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят е маловажен, поради което и на основание чл.194, ал.3, във вр. с ал.1,  във вр. с чл.373, ал.2 от НПК, във вр. с чл.58а, ал.4, във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК го ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА, при периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично;

          - и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА;

ПОСТАНОВЯВА веществените доказателства – предмет на престъплението: елементи от стенд за горивонагнетателни помпи от метал и елементи от стендове за диагностика на ВДГ от метал – 2.00 лв.; 2 бр. подложни тавички от стендове за диагностик на ВДГ от метал – 2.00 лв.; 3 бр. душове от душ-батерия – 9.00 лв.; 3 бр. елемента от водно-смесителни батерии – 9.00 лв.; 1 бр. поставка от метал за стойка на макет – 2.00 лв.; 24 бр. биелни лагери, употребявани – 24.00 лв., след влизане на присъдата в законна сила, ДА СЕ ВЪРНАТ НА СОБСТВЕНИКА - ПГСС „Н.Й.Вапцаров” гр.Левски с МОЛ – инж.Й.А.Д..

На основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата вещите, предадени с протокол за доброволно предаване – 1 бр. ръкавици, 3 бр. гаечни ключове, 1 бр. керпедени, 1 бр. катинар, 2 бр. тръбички от душ, 1 бр. кривка от кран, който принадлежат на подсъдимия и са послужили за извършване на престъплението.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия Д.Р.Д. да заплати по сметка на ОД на МВР-Плевен направените разноски на досъдебното производство в размер на 137.44 лева.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: