ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 12.01. 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на дванадесети януари 2016 г. в състав:

   Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

        Съдебни заседатели:

        

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х.д.3 по описа за 2016 год., докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ В.И.К. – редовно призован – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат С.Х. от ПлАК – назначена за служебен защитник на ДП на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК.

СВИДЕТЕЛЯТ М.Й.И. – редовно призован – не се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ Н.И.У. – редовно призован – не се явява.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ. Х. – Моля да се даде ход на делото. Запозната съм с делото, готова съм да поема защитата на подсъдимия и в съдебната фаза на процеса.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокатът да ме представлява и в съдебната фаза на процеса.

 

Съдът счита, че няма процесуална пречка за даване ход на делото.

На подсъдимия следва да бъде назначена и в съдебната фаза на процеса за служебен защитник адвокат Х., назначена и участвала на ДП като такъв, на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК.

Предвид гореизложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на подсъдимия В.И.К. ***, ЕГН **********, адвокат С.Х. от ПлАК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

В.И.К. – роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с основно образование, пенсионер, женен, неосъждан, ЕГН **********.

         Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Г-жо съдия, отводи на състава на съда не правим, нови искания по доказателствата нямаме. По реда на съдебното следствие постигнали сме споразумение със защитата на подсъдимия, за което моля да ни се даде възможност да го изложим.

АДВ. Х. – Не правим отводи на съдебния състав, нови искания нямаме. Относно хода на съдебното следствие, постигнали сме споразумение, моля същото да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът. Съгласен съм да сключим споразумение.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

         ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да сключат споразумение.

 

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема г-жо съдия, предлагам наказание 3 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок, без налагане на глобата, предвидена в състава на извършеното престъпление при условията на чл.55, ал.3 от НК, като на основание чл.343г от НК бъде лишен от правоуправление за срок от 6 месеца.

Разноски по делото не са направени и не следва да бъдат присъждани.

 

АДВ. Х. – Уважаема г-жо съдия, съгласни сме, това е споразумението, което сме договорили в този смисъл.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Известни са ми последиците от сключване на споразумение.

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч. Мънев)                   (адв. С. Х.) (В. К.)

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

АДВ. Х. – Моля да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №3/2016г. по описа на РС-Левски, (бързо производство № ЗМ 142/2015г. на РУ на МВР-Белене, пр.пр. №1473/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия В.И.К. и защитника му адв. С.Х. от ПлАК в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ В.И.К. се признава за виновен в това, че на 25.12.2015г., около 12:15 часа, в гр.Белене, обл.Плевен, по улица „Гео Милев”, до кръстовище образувано с ул.„Цанко Церковски”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Сеат Кордоба”, рег.№ ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда - 1.93 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест „Дрегер 7510” с фабр. № ARDM-0256.

Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия В.И.К.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

За извършеното престъпление на подсъдимия В.И.К. се налага наказание на основание чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание на подсъдимия В.И.К., с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА по отношение на подсъдимия В.И.К. кумулативно предвиденото в състава на престъплението по-леко наказание – глоба.

На основание чл.343г, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК се НАЛАГА на подсъдимия В.И.К. наказание „лишаване от право да управлява МПС” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК се ПРИСПАДА времето, през което за същото деяние подсъдимият В.И.К., ЕГН **********, е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от датата на фактическото отнемане на свидетелството му за управление – 25.12.2015г.

Разноски по делото не са направени.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч. Мънев)                    (адв. С. Х.) (В. К.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.3/2016г. по описа на РС-Левски, (бързо производство № ЗМ 142/2015г. на РУ на МВР-Белене, пр.пр. №1473/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия В.И.К. и защитника му адв. С.Х. от ПлАК споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№3/2016г. по описа на РС – Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:20 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: