ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _14.01. 2016 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _четиринадесети януари  2016 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 8, по описа за 2016 г.  докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _14.00_ часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМАТА И.Я.Т. – явява се лично и с адв.Х.Т. от ВТАК, назначен на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.Т. – Да се даде ход на делото, считам, че не са налице процесуални пречки за не даване ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

          Подсъдимата се явява без упълномощен защитник. Настоящото производство е образувано по внесено споразумение от РП – Левски, поради което следва да бъде назначен за служебен защитник на подсъдимата на основание чл.382, ал.3 от НПК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимата И.Я.Т. – адвокат Х.Т. от ВТАК.

 

Съдът нам          ира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

         

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

И.Я.Т. - родена на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с начално образование, вдовица, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи и няма да соча нови доказателства.

АДВ.Т. – Ув. г-жо председател, нямам искания за отвод, нямаме други искания за събиране на писмени и гласни доказателства.

ПОДСЪДИМАТА - Не правя отводи, поддържам това, което каза адвокатът ми.

 

АДВ.Т. – Ув. г-жо председател, постигнали сме споразумение с РП - Левски. И.Я.Т. е запозната с неговото съдържание. Съгласна е с постигнатото споразумение. От извършеното от нея инкриминирано деяние не са причинени имуществени вреди. Също доброволно е съдействала изцяло на разследването, признава вината си, поради което на основание чл.382, ал.7 от НПК моля да одобрите представеното пред вас споразумение като непротиворечащо на закона.

 

ПОДСЪДИМАТА - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.ПЕТКОВА – Моля да одобрите споразумение, същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържание на споразумение постигнато по н.о.х.д.№8/2016г. по описа на РС-Левски, ДП ЗМ - №70/2015г. на Митница - Свищов, пр.пр. №1026/2015г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимата И.Я.Т., ЕГН********** и защитника  адв.Х.Т. от ВТАК, съгласно което:

           

Подсъдимата И.Я.Т., ЕГН********** се признава за виновен в това, че на 07.09.2015г., в ***,, държи акцизни стоки - общо 4.500 кг. тютюн за пушене, разпределени в 1 бр. черен полиетиленов плик с обща пазарна стойност в размер на 900 лв., необлепени с български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон - чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия, във вр. с чл.2, т.2, във вр. с чл.12, ал.1, т.1 от Закона за акцизите и данъчните складове, както държи и акцизни стоки - 1005 къса цигари, разпределени в 4 бр. картонени кутии с надпис „CARTEL", съдържащи съответно 193 къса цигари; 194 къса цигари; 208 къса цигари; 210 къса цигари и найлонов прозрачен пакет, съдържащи 200 къса цигари, с обща пазарна стойност в размер на 376.88 лв., необлепени с български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон - чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия, във вр. с чл.2, т.2, във вр. с чл.11, ал.1, т.1 от Закона за акцизите и данъчните складове, като случаят е немаловажен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.Я.Т.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на И.Я.Т., ЕГН********** се налага наказание при условията на чл.234, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ТРИ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.55, ал.3 от НК на подсъдимата И.Я.Т., ЕГН********** НЕ СЕ НАЛАГА кумулативно предвидените в закона по – леки наказания глоба, и лишаване от права по чл.37, ал.1 т.7 от НК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимата И.Я.Т., ЕГН********** през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУМВР - Левски, отговарящ за с.Асеновци, обл.Плевен.

 

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

         

Направените разноски по делото в размер на 40.06лв. се възлагат на подсъдимия И.Я.Т..

 

На основание чл.234, ал.3 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства: 4.5 кг. тютюн за пушене, разпределени в 1 бр. черен полиетиленов плик, запечатан и 4 бр. картонени кутии с надпис Cartel", съдържащи съответно 193 къса цигари; 194 къса цигари; 208 къса цигари; 210 къса цигари и найлонов прозрачен плик, съдържащи 200 къса цигари - всичко 1005 къса цигари, намиращи се на съхранение в Митница - Свищов.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМА:

(Ч.Мънев)                      (адв.Т.)                 (И.Т.)

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№8/2016г. по описа на РС-Левски, ДП №70/2015г. на Митница - Свищов, пр.пр. №1026/2015г. по описа на РП - Левски между РП-Левски, подсъдимата И.Я.Т., ЕГН********** и защитника  адв.Х.Т. от ВТАК споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д.№8/2016г. по описа на РС-Левски, ДП №70/2015г. на Митница - Свищов, пр.пр. №1026/2015г. по описа на РП - Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14.25 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: