ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 21.01. 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на двадесет и първи януари 2016 г. в състав:

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                         Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х.д. ­14 по описа за 2016 г. докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 11:00 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМАТА Е.Т.П. – редовно призована – явява се лично и с адвокат Л.Г. *** с пълномощно към делото.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. Г. – Да се даде ход на делото. Представям протокол от проведено съдебно заседание на 20.01.2016г., в уверение на служебната ми ангажираност на вчерашна дата.

ПОДСЪДИМАТА – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

Е.Т.П. – родена на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, българка, българска гражданка, с основно образование, безработна, омъжена с две деца, неосъждана, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правя отводи на състава на съда, нови искания по доказателствата нямам. Представили сме споразумение пред Вас, което считам, че не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

АДВ. Г. – Г-жо председател, отводи на състава няма да правя, нямам искания по доказателствата. Моля да одобрите представеното споразумение, същото отговаря на закона и непротиворечи на морала.

ПОДСЪДИМАТА – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВ. Г. Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМАТА – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение не е пълно, като поканва същите да постигнат съгласие относно допълване на заключителната част на обвинението с конкретния начин на извършване на деянието съгласно изготвената техническа експертиза, тъй като начинът на изпълнителното деяние – неправомерно присъединяване, съставлява елемент от обективна страна на престъплението и отразяването му е задължително.

 

АДВ. Г. – Моля да се допълни - чрез спиране на крана преди водомера, демонтаж на тапата, навиване на холендрите на водомера (тръба) съответно към захранващата тръба и към изхода на водната инсталация и присъединяване на нерегистриран от оператора водомер в единия край, а в другия присъединен на изхода на битовата инсталация.

ПРОКУРОРЪТ – Съгласни сме.

ПОДСЪДИМАТА – Постигнахме съгласие това да бъде включено в диспозитива. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от сключване на споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът намира, че предвид постигнатото съгласие от страните относно допълване на постигнатото от страните споразумение, същото се явява пълно и не следва да бъдат внасяни други промени в него, поради което следва да бъде вписано в съдебния протокол в неговия окончателен вид, а именно с допълване на заключителното обвинение с конкретния начин на извършване на деянието.

Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д.№14/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 125/2015г. по описа на РУ на МВР - Белене, пр.пр. №1304/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимата Е.Т.П. и защитника й адв. Л.Г. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМАТА Е.Т.П., ЕГН **********, се признава за виновна в това, че на неустановен ден в периода от 29.10.2015г. до 13.11.2015г. в ***, сама е осъществила неправомерно присъединяване към водоснабдителната система, чрез спиране на крана преди водомера, демонтаж на тапата, навиване на холендрите на водомера (тръба) съответно към захранващата тръба и към изхода на водната инсталация и присъединяване на нерегистриран от оператора водомер в единия край, а в другия присъединен на изхода на битовата инсталация, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената вода в жилището.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимата Е.Т.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234в, ал.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на Е.Т.П. се налага наказание при условията на чл.234в, ал.1 от НК във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” във вр. с чл.42а, ал.4 във вр. с ал.3, т.1, във вр. с ал.2, т.1 и т.2, във вр. с ал.1 от НК, а именно ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност на явяване и подписване 2 пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

На основание чл.55, ал.3 от НК не налага предвиденото по-леко наказание „глоба”, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”.

Разноските по досъдебното производство за извършена съдебно-техническа експертиза в размер на 43.70 лв., се възлагат върху подсъдимата Е.Т.П., които следва да се преведат по сметка на ОД на МВР - Плевен.

На основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК се ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказатества - вещите, които принадлежат на подсъдимата и са послужили за извършване на престъплението – 1 бр. водомер №1103149/10, син на цвят, с надпис на циферблата „METERS”.

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч. Мънев)                     (адв. Г.)                         (Е. П.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№14/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 125/2015г. по описа на РУ на МВР - Белене, пр.пр. №1304/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимата Е.Т.П. и защитника й адв. Л.Г. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №14/2016г. по описа на РС – Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11:25 часа.

 

 

          СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: