ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 01.02. 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на първи февруари 2016 г. в състав:

                  Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

               Съдебни заседатели: 1. Н.Д.

                                                       2. С.П.

 

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Мая Тончева сложи за разглеждане н.о.х.д.28 по описа за 2016 год., докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 09:30 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ П.К.Х. – редовно призован – явява се лично.

ЗА НЕГО СЕ ЯВЯВА адвокат А.А. от ПлАК, назначен за служебен защитник на подсъдимия на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК по БП № ЗМ 17/2016г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №77/2016г. по описа на РП-Левски.

СВИДЕТЕЛИТЕ П.Л.Д. и И.П.С. – не се явяват.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ И.Е.П. – не се явява.

ЗА РП - ЛЕВСКИ се явява прокурор Мая Тончева.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ. А. – Запознат съм с материалите по делото, готов съм да поема защитата на подсъдимия. Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото. Съгласен съм този адвокат да ме представлява в дн.с.з.

 

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з. Подсъдимият се явява без упълномощен защитник, но в ДП като такъв е бил назначен адвокат А.А. на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК. Същият следва да бъде назначен и в съдебната фаза на процеса, предвид заявеното желание и от защитника, и лично от подсъдимия, да бъде представляван от адвокат А. и в съдебната фаза на процеса.

Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на подсъдимия П.К.Х., ЕГН **********, адвокат А.А. от ПлАК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

П.К.Х. - роден на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със средно-професионално образование, работи като разкройчик в ***, женен с три деца – две пълнолетни, едно непълнолетно, неосъждан, ЕГН **********.

Получих препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Уважаема г-жо съдия, не правя отводи на съда, съдебния секретар и съдебните заседатели. Няма да соча нови доказателства. По отношение на реда на съдебното следствие, моля да ни бъде дадена възможност за договаряне на споразумение със защитата на подсъдимия.

АДВ. А. – Отводи не правя. Искания нямаме. Постигнали сме споразумение с прокуратурата. Моля да ни бъде дадена възможност да го изложим и да бъде одобрено като непротиворечащо на закона.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът. Желая да обсъдим споразумение за решаване на делото.

 

         Съдът намира, че няма процесуална пречка за приключване на делото със споразумение. Следва да бъде открито съдебното следствие и дадена възможност на страните да изложат проект на постигнато между тях споразумение.

Предвид гореизложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

         ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да изложат проект за  споразумение за решаване на делото.

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема г-жо съдия, със защитника на подсъдимия сме постигнали споразумение за определяне на наказание на подсъдимия при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца, което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 г., като при условията на чл.55, ал.3 от НК да не се налага глоба.

Извършените разноски в хода на досъдебното производство да бъдат възложени на подсъдимия, а остатъка от наркотичното вещество от изготвената експертиза да бъде отнето и унищожено.

 

АДВ. А. – Съгласни сме с така предложеното споразумение от РП-Левски. Считаме, че същото не противоречи на закона и морала и като такова Ви моля да бъде одобрено.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Известни са ми последиците от сключване на споразумение.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(М. Тончева)                (адв. А.)                       (П. Х.)

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала, поради което моля да бъде одобрено.

 

АДВ. А. – Моля да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №28/2016г. по описа на РС-Левски, (бързо производство № ЗМ 17/2016г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №77/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия П.К.Х. и защитника му адв. А.А. от ПлАК в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ П.К.Х., с ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 15.01.2016г. в гр.Левски, обл.Плевен, в дом, находящ се в гр.Левски, обл.Плевен, държал без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, високорискови наркотични вещества, на обща стойност 1087.20 лева, както следва:

Обект №1 – наркотичен коноп /марихуана/ с тегло 70.100 грама и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол от 8.2% на стойност 420.60 лв. и

Обект №2 – наркотичен коноп /марихуана/ с тегло 111.100 грама и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол от 7.2% на стойност 666.60 лв.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия П.К.Х.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

С деянието не са причинени съставомерни имуществени вреди.

За извършеното престъпление на подсъдимия П.К.Х. се налага на основание чл.354а, ал.3, т.1 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на наказанието по отношение на подсъдимия П.К.Х. с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА на подсъдимия П.К.Х. кумулативно предвиденото по-леко наказание глоба, наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.354а, ал.6 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата предмета на престъплението – остатъчното количество от 181.000 грама от общо 181.200 грама високорисково наркотично вещество коноп /марихуана/, което след влизане на споразумението в законна сила да бъде предаден на компетентния орган Агенция „Митници” – ЦМУ, Отдел „Борба с наркотрафика” гр.София, за унищожаване.

Вещественото доказателство – хартиени опаковки към ХЕ № Н-15/19.01.2016г. БНТЛ Плевен са предадени срещу разписка в РП-Левски, следва да останат към делото.

Направените разноски по досъдебното производство в размер на 95.70 лв. се възлагат върху подсъдимия П.К.Х., които следва да заплатят по сметка на ОД на МВР - Плевен.

 

ПРОКУРОР:                 ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(М. Тончева)                (адв. А.)                        (П. Х.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №28/2016г. по описа на РС-Левски, (бързо производство № ЗМ 17/2016г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №77/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия П.К.Х. и защитника му адв. А.А. от ПлАК споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№28/2016г. по описа на РС – Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:10 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                         2.