ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _16.02. 2016 г.

 

Районен съд гр. Левски, в публичното съдебно заседание на _шестнадесети февруари  2016 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д.­44, по описа за 2016 г.  докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ М.И.М. – явява се лично и с адв. А. от ПлАК, назначен на досъдебното производство на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.А. – Да се даде ход на делото. Запознат съм с делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът, счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРИЕМА справката за съдимост на М.И.М..

НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия М.И.М. адв.А.А. от ПлАК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

М.И.М. - роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, женен, безработен, осъждан, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи. Нямаме нови искания. Моля да одобрите така постигнатото споразумение, не противоречи на закона и морала.

АДВ.А. - Не правим отводи на председателстващият състава, прокурора и съдебния секретар, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ – Поддържам това, което каза адвокатът ми.

АДВ.А. - Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.А. – Да се одобри споразумението, не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че следва на основание чл.382, ал.5 от НПК да предложи промени в споразумението. Представеното пред РС – Левски споразумение е вписано, че наказанието по отношение на подсъдимия се налага на основание чл.339, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, във вр. с чл.66, ал.1 от НК, а именно лишаване от свобода за срок от шест месеца, чието изпълнение следва да бъде отложено за срок от три години. НК предвижда за престъплението по чл.339, ал.1 от НК наказание лишаване от свобода за срок от две до осем години, т.е. предвиден е най ниският предел, поради което в случая е неприложима разпоредбата на чл.55, ал.1,т .2 б.”б” от НК, а наказанието в случая е определено при приложение разпоредбата на чл.55, ал.1, т.1 от НК.

          Съдът счита, че следва да предложи промени в частта, относно веществените доказателства в следния смисъл: след влизане в сила на споразумението, веществените доказателства – 207 бр. патрони, намиращи се на съхранение в РУМВР – Левски, да се изпратят на ОДМВР – Плевен, служба „КОС” за унищожаване.

Следва в споразумението да бъде допуснато на основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК допълнение, като на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по време на подсъдимата по време на изпитателния срок да бъде възложено на РУМВР - Левски.      

 

По така предложените промени, съдът дава възможност на страните да вземат становище.

 

ПРОКУРОРЪТ – Да бъдат приети така предложените промени.

АДВ.А. – Да бъдат добавени в споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът.

 

          Съдът счита, че следва в споразумението да бъдат вписано предложените промени и допълнение, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното допълнено споразумение, постигнато по н.о.х.д.№44/2016 г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-24/2016г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр.143/2016 г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия М.И.М., ЕГН********** и защитникът му адв.А. от ПлАК, съгласно което:

 

Подсъдимият М.И.М., ЕГН**********, се признава за виновен в извършване на престъпление от общ характер за това, че за периода от неустановен ден на месец юли 2015 г. до 03.02.2016 г., държал в дома си на адрес:***, 135 броя патрони с цилиндрична месингово – жълта гилза и маркировка „Е” на дъната, с калибър 22 „Long Rifle” 5.6 мм.; 2 броя патрони с цилиндрична месингово – жълта гилза с кухина на куршума и маркировка „Super” на дъната, с калибър 22 „Long Rifle” 5.6 мм. и 70 броя патрони с цилиндрична месингово – жълта гилза и маркировка „R” на дъната, с калибър 22 „Long Rifle” 5.6 мм., общо 207 броя патрони 22 калибър, без да има за това надлежно разрешение.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия М.И.М.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.339, ал.1 НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното от подсъдимия М.И.М. престъпление, следва да бъде наложено наказание на основание на чл.339, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

           На основание чл.67, ал.1 НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия М.И.М., с адрес: *** през изпитателния срок се възлага на полицейски служител, определен от началника на РУМВР – Левски.

 

На основание чл.53, ал.2, б.”а” от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства: 207 броя патрони, намиращи се на съхранение при служител на служба „КОС” при РУМВР – Левски, които след влизане в сила на споразумението да се изпратят по компетентност на ОД на МВР – Плевен, служба „КОС”, където да бъдат унищожени.

       Разноските по делото в размер на 87.55 лв. се възлагат на подсъдимия М.И.М..

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМ:     

          (Ч.Мънев)                     (адв.А.)                 (М.М.)

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено. 

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№44/2016 г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-24/2016 г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр.143/2016 г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия М.И.М., ЕГН********** и защитникът му адв.А. от ПлАК, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д.№44/2016 г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-24/2016 г. по описа на РУМВР - Левски, пр.пр.143/2016 г. по описа на РП - Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11.50 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: