ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 07.03. 2016 г.

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на седми март 2016 г. в състав:

 

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                         Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х.д.75 по описа за 2016 г.,  докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Р.А.Г. – редовно призован – явява се лично и с адвокат В.Т. ***, с пълномощно към ДП.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ. Т. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Р.А.Г. – роден на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, с основно образование, неженен, с едно малолетно дете, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Отводи не правя на състава на съда, нови искания нямам.

АДВ. Т. – Отводи няма да правя на състава на съда и прокурора, нови искания нямам по доказателствата.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът.

 

            Съдът намира, че на основание чл.382, ал.5 от НПК следва да предложи промени в постигнатото между страните споразумение, както следва:

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, съдът предлага на страните, предвид постигнатото съгласие за налагане на подсъдимия на наказание лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага на основание чл.66, ал.1 от НК, възпитателната работа с условно осъдения по време на изпитателния срок, да се възложи на съответния полицейски инспектор от РУ на МВР-*, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл.381, ал.5, т.6 от НПК, съдът предлага на страните в споразумението да бъдат внесени промени и относно направените разноски в съдебната фаза на процеса при преходното разглеждане на делото, които са в размер на 57,58 лева. Тъй като с постигнатото споразумение на подсъдимия са възложени единствено направените на досъдебното производство разноски в размер на 80 лева, които следва да бъдат заплатени по сметка на ОД на МВР-Плевен, на подсъдимия следва да се възложат и цитираните по-горе разноски, които следва да бъдат заплатени по сметка на РС-Левски.

 

Съдът дава възможност на страните да обсъдят предложените от съда промени в постигнатото между тях споразумение за решаване на делото.

 

ПРОКУРОРЪТ Считам, че същото е законосъобразно и следва да бъде внесено допълнението към изложеното от Вас споразумение.

АДВ. Т. – Съгласен съм с допълнението, което е направено към внесеното споразумение, считам за законосъобразно и в този вид ще Ви моля да го одобрите като непротиворечащо на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм.

 

Съдът запитва подсъдимия разбира ли обвинението, признава ли се за виновен, разбира ли последиците от споразумението, съгласен ли е с тях и доброволно ли е подписал споразумението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът като взе предвид изразеното от страните съгласие с внесените от съда промени в постигнатото споразумение за решаване на делото, намира, че същото е пълно и не следва да бъдат внасяни други промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №75/2016 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-104/2014г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр. №459/2014г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Р.А.Г. и защитника му адв. В.Т. ***, съгласно което:

Подсъдимият Р.А.Г., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 19.04.2014г. на паркинг в центъра на с.Обнова, обл.Плевен, причинил на В.Г.М., ЕГН **********, от ***, средна телесна повреда, изразяваща се в прободно-порезно нараняване, проникващо в дясната половина на гръдната кухина, контузия и хематом на белия дроб, които представляват разстройство на здравето, временно опасно за живота.

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Р.А.Г.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.129, ал.2, предл.5 и 6, във вр. с ал.1 от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на подсъдимия Р.А.Г. се налага наказание при условията на чл.129, ал.2, пр.5 и пр.6, във вр. ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 и чл.66 от НК, а именно „лишаване от свобода” за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изтърпяването на наложеното на подсъдимия наказание, с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. с чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Р.А.Г. се възлага на районен инспектор при РУ на МВР-*, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

Веществените доказателства – 2 бр. рентгенови снимки от 20.04.2014г., 2 бр. рентгенови снимки от 20.05.2014г., 1 бр. CD диск със записани на него рентгенови снимки, предадени от В.Г.М., следва да останат към делото.

Разноските по досъдебното производство в размер на 80.00 лв., които следва да се заплатят по сметка на ОД на МВР-Плевен, както и разноските в съдебната фаза на процеса в размер на 57.58 лв., които следва да се заплатят по сметка на РС-Левски, на основание чл.189, ал.3 от НПК се възлагат върху подсъдимия Р.А.Г..

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

          (Ч. Мънев)                     (В. Т.)                            (Р. Г.)

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №75/2016 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-104/2014г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр. №459/2014г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Р.А.Г. и защитника му адв. В.Т. ***, споразумение.

          На основание чл.382, ал.10 от НПК да се изпрати съобщение до пострадалия В.Г.М. ***, ЕГН **********, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д.№75/2016г. по описа на РС - Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:50 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: