ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 09.03. 2016 г.

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на девети март 2016 г. в състав:

 

       Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                                Съдебни заседатели:

                                                 

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Мая Тончева сложи за разглеждане н.о.х.д.­82 по описа за 2016г., докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Д.А.П. – редовно призован – явява се лично и с адв. М.С. от ПлАК, с пълномощно към досъдебното производство.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото. Моля да приемете справка за изтърпяно от подсъдимия наказание „пробация”, наложено му по н.о.х.д. №438/2010г. по описа на РС-Левски.

АДВ. С. – Да бъде даден ход на делото. Да се приеме справката.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото. Да се приеме справката.

         

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

Следва да се приеме, като писмено доказателство по делото, справка за изтърпяно от подсъдимия наказание „пробация”, наложено му по н.о.х.д. №438/2010г. по описа на РС-Левски. Същата е относима към предмета на доказване по делото.

Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

          ПРИЕМА като писмено доказателство по делото справка от РП-Левски относно изтърпяно от подсъдимия П. наказание „пробация”, наложено му с присъда по н.о.х.д. №438/2010г. по описа на РС-Левски.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Д.А.П. – роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със завършен втори клас - грамотен, безработен, женен, с две деца, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правя отводи, нямам нови доказателствени искания.

АДВ. С. – Отводи не правя. Нови искания нямаме.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът.

 

АДВ. С. Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

            Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №82/2016г. по описа на РС-Левски (бързо производство № ЗМ 48;49/2016г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№262/2016г. по описа на РП-Левски), между РП-Левски, подсъдимия Д.А.П. и защитника му адв. М.С. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Д.А.П., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че:

1. На 23.02.2016г. в 09:50 часа по ул.”Никола Вапцаров” в гр.Левски, обл.Плевен, управлявал лек автомобил „Форд *” с рег.№ ***, без съответното свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за това с НП №15-0293-000048/11.05.2015г. на началника на РУ на МВР гр.Левски, влязло в законна сила на 23.09.2015г.

Деянието съставлява престъпление по чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.А.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

          За извършеното престъпление на подсъдимия Д.А.П. се налага наказание на основание чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изтърпяването на наложеното на подсъдимия наказание, с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА на подсъдимия Д.А.П. по-лекото наказание „глоба”, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”.

 

2. На 23.02.2016г. в 09:50 часа по ул.”Никола Вапцаров” в гр.Левски, обл.Плевен, управлявал лек автомобил „Форд *” с номер на рама *, собственост на П.А.П. *** и си служил с контролни знаци – регистрационни табели ***, издадени за друго моторно превозно средство – автомобил марка „ВАЗ *” с номер на рама *, собственост на Б.К.А. ***.

Деянието представлява престъпление по чл.345 от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.А.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

          За извършените престъпления на подсъдимия Д.А.П. се налага наказание на основание чл.345 във вр. с чл.54 от НК, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изтърпяването на наложеното на подсъдимия наказание, с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Д.А.П. едно общо най-тежко наказание, измежду наложените му по-горе две наказания, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изтърпяването на определеното общо най-тежко наказание по отношение на подсъдимия, с ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

Веществени доказателства: 2 броя регистрационни табели с надпис „***”, СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата.

На основание чл.189, ал.3 от НПК разноските по досъдебното производство за изготвената експертиза в размер на 52.40 лв., се възлагат върху подсъдимия Д.А.П., които следва да се преведат по сметка на ОД на МВР - Плевен.

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                   ПОДСЪДИМ:

          (М.Тончева)                  (адв.М. С.)                     (Д.П.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

          Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №82/2016г. по описа на РС-Левски (бързо производство № ЗМ 48;49/2016г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№262/2016г. по описа на РП-Левски), между РП-Левски, подсъдимия Д.А.П. и защитника му адв. М.С. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №82/2016г. по описа на РС-Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: