П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _24.11.  2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски, на двадесет и четвърти ноември  през две хиляди и шестнадесета година, в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ: П.С.

                                                        М. М.

при секретаря _В.Д., в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_277_ по описа на съда за _2015 год._, и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимата А.И.Т., родена на ***г. в ***, с постоянен адрес ***, настоящ адрес ***, българка, с българско гражданство, с висше образование, работи като управител на „Т.” ЕООД ***, неомъжена, неосъждана, ЕГН ********** за ВИНОВНА в това, че на 10.12.2012г., в гр.Белене, обл.Плевен, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и до 13.06.2013г. поддържала у Г.Н.Н. ***, като управител на „Е.” ООД *** заблуждение, че ще закупи за „Е.” ООД *** поземлен имот пл.№*, находящ се в местността „Б.”, в землището на ***, с площ от 4 999 кв.м. нива, категория шеста, с идентификатор №*, собственост на А.Ш.Р. от ***, и че стойността на имота е заплатена на майката на Р. – Г.А.Ю. ***, с което причинила имотна вреда на „Е.” ООД *** в размер на 4294.00лв., поради което и на основание чл.209, ал.1, във вр. с чл.54 от НК, й налага наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

На основание чл.45 от ЗЗД ОСЪЖДА А.И.Т., ЕГН **********,***, настоящ адрес ***, да заплати на „Е.” ООД ***, с управители Г.Н.Н., с ЕГН********** и Т.Л.Н., с ЕГН **********, двамата с адрес *** граждански иск за сумата от 4294.00лв., представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 13.06.2013г. до окончателното изплащане на сумата.      

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимата А.И.Т. със снета по-делото самоличност да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск в размер на 171.76 лв.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимата А.И.Т. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски в съдебното производство в размер на 52лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                                           2.