П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  16.01.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  шестнадесети януари    през две хиляди и седемнадесета година ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТИ, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                          Съдебни заседатели: М.Н.

                                                                   А.И.

 

на секретаря Я.Д.  в присъствието на прокурор Мая Тончева  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 491  по описа за  2016 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

          ПРИЗНАВА подсъдимия С.С.З., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с начално образование, ученик в ***, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че през периода от неустановена дата през месец февруари 2016 г. до 27.02.2016 г. в гр.Левски, при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление по отношение на лице, ненавършило 14 години – В.П.В.,***, както следва:

1. На неустановена дата през месец февруари 2016 г. до 27.02.2016 г. в гр.Левски, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление, по отношение на малолетната В.П.В.,***;

2. На 27.02.2016 г., около 16.30 часа в гр.Левски, в дворно място на НУ „Христо Ботев” гр.Левски, находящо се на ул.„Отец Паисий” № 10, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, като извършител и в съучастие с В.Г.Г., ЕГН **********,***, също като извършител, чрез употреба на заплаха, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление по отношение на лице, ненавършило 14 години В.П.В.,***, като деянието е извършено от две лица, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.149, ал.4, т.1, във връзка с ал.2, т.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.63, ал.1, т.2, във връзка с чл.26, ал.1 и чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, предложение последно от НК, го ОСЪЖДА на ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ       , чрез прочитане на присъдата пред колектива на ***. 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.Г.Г., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, ученик в ***, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че:

На 27.02.2016 г., около 16.30 часа в гр.Левски, в дворно място на НУ „Христо Ботев” гр.Левски, находящо се на ул.„Отец Паисий” № 10, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи, като извършител и в съучастие със С.С.З., ЕГН **********,***, също като извършител, чрез употреба на заплаха, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление по отношение на ненавършилата 14 години В.П.В.,***, като деянието е извършено от две лица, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.149, ал.4, т.1, във връзка с ал.2, т.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.63, ал.1, т.2 и чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, предложение последно от НК, го ОСЪЖДА на ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, чрез прочитане на присъдата пред колектива на ***. 

          ОСЪЖДА подсъдимите В.Г.Г., със сочени по-горе данни, и С.С.З., със сочени по-горе данни, да заплатят поравно направените на досъдебното производство деловодни разноски в размер общо на 1314,44 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                      СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                               2.