П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  30.01.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  тридесети януари  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                          Съдебни заседатели: М.Л.

                                                                    Л.М.

 

на секретаря Я.Д.  в присъствието на прокурор Чавдар Мънев  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 1  по описа за  2017 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

          ПРИЗНАВА подсъдимия И.И.А., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с начално образование, неженен, безработен, не учи, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 10.08.2016 г. в ***, от жилище, находящо се на ***, при условията на повторност и чрез използване на техническо средство – част (парче) от нож, повредил преграда, здраво направена за защита на имот – мрежа против насекоми на прозорец на баня, отнел чужди движими вещи на обща стойност – 448.35 лева, както следва:

-         1 брой кутийка за бижута на стойност – 12.00 лв.;

- 2 грама златно синджирче (жълто) с жълто златно кръстче на стойност 125.00 лв.;

- 2,5 грама синджирче от бяло злато с медальонче с бяло камъче на стойност 160.00 лв.;

- 1,5 грама златни обици (жълти) на стойност 68,00 лв.;

- 1 брой гривна жълта на цвят (не златна) с бели камъчета на част от нея – на стойност 39.15 лв.;

- 1 брой гривна бяла на цвят (не златна) с  бели камъчета по нея – на стойност 43.20 лв.

от владението на собственика А.С.Б. от ***, както и

 - 1 брой секретен ключ на стойност 1.00 лв. от владението на собственика С.Л.Б. от ***, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като случаят е немаловажен, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.7, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.28, ал.1 от НК и чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.61, т.2 от ЗИНЗС ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на наказанието лишаване от свобода.

НА ОСНОВАНИЕ чл.58а, ал.1 от НК НАМАЛЯВА определеното наказание от една година лишаване от свобода с една трета.

НА ОСНОВАНИЕ чл.68, ал.1 от НК ПОСТАНОВЯВА И.И.А., със сочена по-горе самоличност, да изтърпи и наказанието ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ТРИ МЕСЕЦА, наложено му със споразумение № 46/14.07.2016 г. на РС-Левски, влязло в законна сила на 14.07.2016 г. по н.о.х.д. № 174/2016 г. по описа на РС-Левски, при първоначален СТРОГ режим.

 ОСЪЖДА подсъдимия И.И.А., със сочена по-горе самоличност ДА ЗАПЛАТИ на А.С.Б. ***, ЕГН **********, със съгласието на нейния баща С.Л.Б. ***, ЕГН **********, сумата от 354 лв., представляваща обща стойност на невъзстановените вещи, а именно: 2 грама златно синджирче (жълто) с жълто златно кръстче на стойност 125.00 лв.; 2,5 грама синджирче от бяло злато с медальонче с бяло камъче на стойност 160.00 лв. и 1,5 грама златни обици (жълти) на стойност 68,00 лв.

ЗА РАЗЛИКАТА над присъдената сума от 354 лв. до първоначално предявената от 448,35 лв. ОТХВЪРЛЯ предявения иск като неоснователен.

ОСЪЖДА подсъдимия И.И.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, а именно д.т. в размер на 50 лв.

ОСЪЖДА подсъдимия И.И.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 305,82лв., от които 240,42 лв. по сметка на ОД на МВР-Плевен и 65,40 лв. по сметка на РС-Левски.

Веществените доказателства:

- 1- брой магнитен носител CD-R с надпис върху него „MEMORY todisc”, запечатан в плик към СТЕ (находящ се в  делото на лист 58 от досъдебното производство) и

- 5 броя дактилоскопни следи (находящи се в запечатан плик на лист 73 от досъдебното производство) – да си останат към делото.

Вещественото доказателство:

- 1 брой запечатан прозрачен  плик в него кибритена кутийка с надпис „ZEBRA” (находящ се при домакин на РУМВР-Белене) – да се унищожи.

Веществените доказателства:

- 1 брой запечатан прозрачен плик, в него: 1 брой секретен патрон, 1 брой болт, 2 броя секретни ключа на метална халка, 1 брой ключ от бял метал за секретен патрон с надпис „Metal” от едната страна (находящ се при домакин на РУМВР-Белене) – да се върнат на собственика С.Л.Б..  

Веществените доказателства:

- 1 брой бял хартиен плик, в него: 1 брой текстилна червена кутийка за бижута (от горе черна) с размери 7/5 см., с червена панделка и малка червена щипка, 1 брой гривна от жълт метал с монтирани върху нея 24 броя бели на цвят камъчета и 1 брой гривна от бял метал с надпис върху нея „Vivadeau” с бели камъчета по цялата й дължина (находящи се при домакин на РУМВР-Белене) – да се върнат на собственика А.С.Б..

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                        2.