ПРОТОКОЛ

                                                            

гр. ЛЕВСКИ,   26.02._ 2018 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и шести февруари_ 2018 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­ 37  по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _14.20_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ОСЪДЕНИЯТ А.П.Т. – лично и с адвокат С. с пълномощно към досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, моля да се даде ход на делото.

АДВОКАТ С. – Моля да се даде ход на делото.

ОСЪДЕНИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо съдия, по отношение на споразумението, постигнато по н.о.х.д. 37/2018 г. с наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца при първоначален общ режим, считам, че са налице предпоставките на чл.68, ал.1 от НК и следва да бъде приведено в изпълнение наказанието лишаване от свобода по н.о.х.д. № 9/2017 г., влязло в законна сила на 16.01.2017 г., а именно 3 месеца лишаване от свобода. Горното се налага с оглед обстоятелството, че деянието по н.о.х.д. № 37/2018 г. е извършено на 12.06.2017 г., а именно в изпитателния срок на наказанието по н.о.х.д. № 9/2017 г. и моля в този смисъл да е Вашият съдебен акт.

        По отношение на вещественото доказателство – 1 брой наркополеви тест, приложен по делото – същото следва да бъде унищожено.  

 

АДВОКАТ С. – Господин съдия, за съжаление искането на Районна прокуратура е основателно, с оглед безспорните факти по делото, безалтернативно е искането и разпоредбата на закона, следва да приемете, че новото престъпление е извършено в изпитателния срок от предходното, налице са условията на чл.68 от НК. Вещественото доказателство – действително следва да бъде унищожено.

 

ОСЪДЕНИЯТ – Поддържам казаното от адвоката ми.

 

Предвид направеното искане и становищата на страните, съдът намира, че са налице основанията за приложение разпоредбата на чл.68, ал.1 от НК и следва да бъде приведено в изпълнение и наложеното наказание лишаване от свобода за срок от три месеца по н.о.х.д. № 9/2017 г. на РС-Левски.

Видно от сключеното и одобрено от съда споразумение №2/16.01.2017 г. е, че със същото А.П.Т. е признат за виновен за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК и на основание чл.354а, ал.3, т.1 и чл.55, ал.1, т.1 от НК му е наложено наказание Лишаване от свобода за срок от три месеца, изпълнението на което на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с три години изпитателен срок. Определението на съда е влязло в законна сила на 16.01.2017 г.

Деянието, за което е постигнато споразумение по н.о.х.д. № 37/2018 г., е извършено на 12.06.2017 г., т.е. в изпитателния срок на наложеното и цитирано по-горе наказание по н.о.х.д. № 9/2017 г. на РС-Левски.

На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПОСТАНОВЯВА А.П.Т. ЕГН **********, да изтърпи и отложеното наказание от ТРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода по н.о.х.д. № 9/2017 г. по описа на РС-Левски при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване. 

 

Съдът намира, че са налице основанията и за произнасяне по настоящия ред и по приложеното към н.о.х.д. № 37/2018 г. веществено доказателство, а именно – 1 брой наркополеви тест „Drager DrugCheck 3000 с № 8325554, включващ сива тръбичка с продължението й – разширение, бяло пакетче с надписи „MiniPax sorbent”, синьо на цвят капаче и опаковка, запечатан в прозрачен полиетиленов плик с телбод – което следва да бъде отнето в полза на държавата и след влизане в сила на постановения съдебен акт да се унищожи.

На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТНЕМА в полза на държавата приложеното към делото вещественото доказателство – 1 брой наркополеви тест „Drager DrugCheck 3000 с № 8325554, включващ сива тръбичка с продължението й – разширение, бяло пакетче с надписи „MiniPax sorbent”, синьо на цвят капаче и опаковка, запечатан в прозрачен полиетиленов плик с телбод – което да се унищожи.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

         

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 14.30 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: