РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _18.12. 2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на _осемнадесети декември, през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                               ЧЛЕНОВЕ:                               

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_383_ по описа на съда за 2018 год., и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Д.И.Д., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, български гражданин, с полувисше образование, женен, работи във фирма „Г.” – Л., неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на 05.11.2018г., в с.М., обл.П., около 16.05 часа, по ул.”***”, пред дом №****, управлявал МПС, което не е регистрирано по надлежния ред съгласно Наредба №І-45 от 24.03.2000г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркетата теглени от тях и чл.140, ал.1 от ЗДвП – „По пътищата отворени за обществено ползване се допускат само МПС и ремаркета, които са регистрирани и с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места…” – лек автомобил ***, с № на рама ***, с прекратена на 26.06.2012г. регистрация – престъпление по чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия Д.И.Д. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                                       

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: