Р Е Ш Е Н И Е

 

гр. Левски, 20.12.2018г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на двадесети декември през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Мая Тончева, като  разгледа докладваното от съдия Николаева АНД №419 описа за 2018 год. и на основание данните по делото и закона,

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Я.П.Я., роден на ***г*** , с адрес:***, българин, с българско гражданство, със средно образование, женен, неосъждан, работи като тракторист в ***, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 22.09.2018г., около 16:25 часа в гр.Л., общ.Л., обл.П., по ул.”***”, управлявал МПС,  което не е регистрирано по надлежния ред – съгласно Наредба №1-45 от 24.03.2000г. за Регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета теглени от тях и чл.140, ал.1 от ЗДвП – „По пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места“ -  мотопед „***”, с рег. №*** /стар образец – не актуален, не отговарящ на изискванията на БДС 15980 и БДС ISO7591/ с номер на рама ***, поради което и на основание чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК, вр. с чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000 /хиляда/ лева.

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б."а" от НК в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1 брой рег. табела №***, и 1 брой свидетелство за регистрация на МПС №***,  иззети с АУАН №953221/22.09.2018г., като след влизане в сила на решението, същите да се предадат на Сектор ПП при ОД на МВР - Плевен.

ДА СЕ ВЪРНЕ след влизане в сила на решението ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО: 1 брой мотопед марка "***", с рег.№***, зелен на цвят, с номер на рама ***, на съхранение в РУ Левски, на собственика – П. Я. П. от с.П.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски окръжен съд в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: