П Р И С Ъ Д А

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ,  14.01.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  четиринадесети януари  през две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Янка Димитрова  в присъствието на прокурор Чавдар Мънев  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 7  по описа за  2019 г. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Й.Т.Н., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден в периода от 24.10.2018 г. до 28.12.2018 г., в апартамент, находящ се в ************ , сам осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната система на „ВиК” ЕООД гр.Плевен, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената вода, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.234в, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, във връзка с чл.42а, ал.2, т.1 и т.2 от НК, ГО ОСЪЖДА на ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА, при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител – ДВА ПЪТИ седмично.

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не налага по-лекото наказание глоба, което законът предвижда, наред с наказанието лишаване от свобода.  

НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.1, б.„а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата: 1 брой тръба метална, ¾ цола с дължина 13 см – вещ, която принадлежи на подсъдимия и е послужила за извършване на престъплението, която след влизане в сила на присъдата да се унищожи.

ОСЪЖДА Й.Т.Н., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените на досъдебното производство деловодни разноски в размер на 64,60 лева, платими по сметка на ОД на МВР гр.Плевен.  

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 7-дневен срок от днес.

         

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: