О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ, 16.01. 2019 г.

Районен съд гр.Левски в открито съдебно заседание на шестнадесети януари 2019г. в състав:

 

          Председател: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

                         Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Николаева н.о.х.д.10 по описа за 2019 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Съдът, след постановяване на съдебния акт – протоколно определение за одобряване на споразумение за решаване на н.о.х.д. №10/2019г. по описа на РС-Левски, служебно се занима с мярката за неотклонение „Подписка”, взета на досъдебното производство по отношение на обвиняемия Ю.С.А..

С протоколно определение от 16.01.2019г. по н.о.х.д. №10/2019г. по описа на РС-Левски, съдът е одобрил постигнато споразумение за решаване на делото, с което на подсъдимия А. е наложено на основание на чл.339, ал.1 от НК, вр. чл.55 от НК наказание Лишаване от свобода за срок от 1 година, като изпълнението на наказанието е отложено на основание чл.66 от НК за изпитателен срок от три години.

По отношение на подсъдимия е взета мярка за неотклонение „Подписка” в ДП. С оглед на това, че производството по делото приключва с одобрено от съда споразумение, по силата на което на подсъдимия се налага наказание „Лишаване от свобода”, изпълнението на което е отложено на основание чл.66 от НК, налице са предпоставките на чл.309, ал.4, предл.2 от НПК, поради което взетата мярка за неотклонение следва да бъде отменена.

Мотивиран от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТМЕНЯ на основание чл.309, ал.4, предл.2 от НПК, взетата по отношение на подсъдимия Ю.С.А., ЕГН:********** мярка за неотклонение „Подписка”.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно мярката за неотклонение подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Плевен в 7-дневен срок от днес, по реда на Глава XXII от НПК.

         

 

                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: