Р Е Ш Е Н И Е

гр. Левски, 22.01.2020г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД - гр.ЛЕВСКИ, III състав, в публично съдебно заседание на двадесет и втори януари през две хиляди и двадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДЕСИСЛАВА НИКОЛАЕВА

 

при участието на секретаря Илияна Петрова и прокурора ………., като  разгледа докладваното от съдия Николаева АНД №441 описа за 2019 год. и на основание данните по делото и закона,

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия К.Г.К., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, с българско гражданство, с висше образование, работи като учител в ***, неженен, неосъждан, ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 15.09.2019г. около 17:00 часа в гр.Левски, по ул.”Александър Стамболийски”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „***” с поставени регистрационни табели с № *** и номер на рама ***, без същото да е регистрирано по надлежния ред, посочен в чл.140, ал.1 от ЗДвП, поради което и на основание чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 1000 /хиляда/ лева.

ОТНЕМА в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: 2 брой рег. табели с №*** и СРМПС №**, иззети с АУАН сер.GA92276 от 15.09.2019г.

ДА СЕ ВЪРНЕ след влизане в сила на решението ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО: Контролен талон №*** на обвиняемия К.Г.К..

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред Плевенски окръжен съд в 15 – дневен срок от днес.

На основание чл.310, ал.2, вр. чл.308, ал.1 от НПК съдът ОБЯВЯВА на страните, че мотивите ще бъдат изготвени в 15-дневен срок от днес.

 

                                          

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: