РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _11.02.  2020 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на единадесети февруари през две хиляди и двадесета година, в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                     ЧЛЕНОВЕ:                               

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_11_ по описа на съда за _2020 год., и на основание данните по делото и закона

 

Р Е Ш И:

ПРИЗНАВА обвиняемия К.Л.П., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, с настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, разведен, със средно специално образование, пенсионер, неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на 16.09.2019г., около 07.45 часа, в с.Кулина вода, обл.Плевен, по ул.”Георги Димитров”, пред дом №46, управлявал МПС – мотопед марка „****” с рама № ***, без регистрационна табела, което не е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба №І-45/24.03.2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възобновяване на регистрацията на МПС и ремаркета теглени от тях - престъпление по чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия К.Л.П. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

         

                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: