П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   23.01.  2020 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд - Левски, на   двадесет и трети януари, две хиляди и двадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели:

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора  Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  409  по описа за 2019 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.С.В., роден на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН

в това, че на 27.09.2019 г., около 15.35 часа, в с.Обнова, обл.Плевен, по ул.”Заря”, пред дом №32, управлявал МПС – лек автомобил „****”, с рама: №********* с поставени регистрационни номера ******, като поставените регистрационни номера са издадени за друго МПС „********”, с рама: №********, поради което и на основание чл.345, ал.1, във вр. с чл.78а от НК, във вр. с чл.305, ал.5 от НПК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

На основание чл.78а от НК налага на подсъдимия Г.С.В. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

Веществените доказателства: 2 бр. регистрационни табели за МПС №**** след влизане в сила на присъдата да се предадат на Сектор ПП при ОД на МВР – Плевен.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Г.С.В. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 76.82 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                   

ПРЕДСЕДАТЕЛ: