п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ, _23.06._ 2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _двадесет и трети юни_ през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

    ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                     ЧЛЕНОВЕ: 1. М.Н.

                                       2. М.А.

 

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_119 по описа на съда за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П.П. ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 04/05.12.2010г. гр.Левски, обл.Плевен, от частен дом на ***, чрез използване на техническо средство - щанга, отнел от владението на И.И. *** чужди движими вещи - 1 бр. перфоратор марка „KRESS” на стойност 237.50 лв. и ръчна помпа за рязане на плочки на стойност 52.00 лв., всичко на обща стойност 289.50 лв., собственост на И., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл. 55, ал.1, т.1 от НК ОСЪЖДА П.П. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА, което наказание да изтърпи при първоначален СТРОГ РЕЖИМ в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

ПРИВЕЖДА в изпълнение на основание чл.68, ал.1 от НК наложеното по отношение на П.П., ЕГН ********** наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, наложено със споразумение, постановено по н.д.о.х. №81/2009г., по описа на РС гр.Левски, влязло в сила на 12.02.2009г., чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от три години, което да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип..  

Веществено доказателство: 1 бр. машина за рязане на плочки , която се намира на съхранение в РУП на МВР – Левски, след влизане в сила на присъдата да се върне на собственика И.И..

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия П.П. със снета по-горе самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 75 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                                            2.