п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   04.07.  2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    четвърти юли  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: А.И.

                                                                                              Т.Й.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  217  по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П.О., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на неустановени дни в периода 25.05.2010 г. – 28.02.2011 г., при условията на продължавано престъпление, отнел от владението на Е.Х. – ВНД Началник „УССД” при ОД на МВР – Плевен чужди движими вещи, общо 2410 кг. старо желязо на обща стойност 852.40 лв., собственост на МВР, без съгласието на Х., с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.194, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл. 55, ал.1, т.2, б.”б”, във вр. с чл.42а от НК, го ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА,  при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител - два пъти седмично;

- и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА;

          На основание чл.45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимия П.О. ***, ЕГН *********, да заплати на ОД на МВР – Плевен, представлявано от директора С.И., сумата от ШЕСТСТОТИН И ШЕСТДЕСЕТ ЛЕВА, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, в резултат на извършеното деяние. 

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия П.О. да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск - сумата от 50 лв., както и направените деловодни разноски в размер на 60 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                            2.