п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,  09.04.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на  девети април  през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                            ЧЛЕНОВЕ: 1. Д.Н.

                                                  2. А.М.

                                                            

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Цветомир Папурков, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.д.о.х. №_10 по описа на съда за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимите М.А. ***, ЕГН **********, П.П. ***, ЕГН **********, Т.П. ***, ЕГН **********, Р.П. ***, ЕГН **********, И.Ц. ***, ЕГН **********, Г.К. ***, ЕГН **********, за ВИНОВНИ в това, че на 24/25.06.2010г. в землището на с.Деков, общ.Белене, при условията на повторност за подсъдимия М.А., подсъдимия Т.П. и Р.П., след предварителен сговор подсъдимите П.П., Т.П., Р.П., И.Ц., Г.К. и М.А., чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил „Опел *” с рег.№ * и чрез използване на технически средства - 3 бр. лопати, 1 бр. въже, 2 бр. ножовки, 1 бр. фенер, 1 бр. брадва, 1 бр. въже с куки, отнели чужда движима вещ - 195,78 м. медни проводници на кабел тип МККБ 4х4х1,2+15х4х1,2 на стойност 11 512,27 лв., от владението на МОЛ - П.Т., собственост на „Българска Телекомуникационна Компания” АД гр.София, без съгласието на управителния орган на дружеството, с намерение противозаконно да я присвоят, като случаят не е маловажен, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4, 5 и 7 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1, във вр. с чл. 54 от НК ОСЪЖДА М.А. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.195, ал.1, т.4 и 5 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл. 54 от НК  ОСЪЖДА П.П. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.195, ал.1, т.4, 5 и 7 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1, във вр. с чл. 54 от НК ОСЪЖДА Т.П. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.195, ал.1, т.4 и 5 и 7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл. 54 от НК ОСЪЖДА Р.П. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим в затвор от закрит тип.

На основание чл.195, ал.1, т.4 и 5 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл. 54 от НК ОСЪЖДА И.Ц. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.195, ал.1, т.4 и 5 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл. 54 от НК ОСЪЖДА Г.К. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.53, б.”а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата приложените като веществени доказателства:  3 бр. лопати; 1 бр.чувал в него - въже; 2бр. ножовки; 1 бр. брадва; 1 бр. фенер; 1 бр. въже с куки и 2 бр. кълба кабел с бяла и кафява обвивка; мобилен телефон „Нокиа” с № * със СИМ карта „Виваком” с № *; мобилен телефон „Нокиа” с № * със СИМ карта на „Глобул” с № *; мобилен телефон „Нокиа” с № * и СИМ карта № *; мобилен телефон „Нокиа” с № * и СИМ карта № *; мобилен телефон „Нокиа” с № * и СИМ карта № * - намиращи се на съхранение при домакина на РУП - Белене.

Веществено доказателство: 1 бр. тетрадка с формат с надпис върху нея „Puppy s”, предадена с досъдебното производство на основание чл. 112, ал.4 от НПК се оставя към делото.

Веществени доказателства: 5 бр. чували с медни отпадъци във вид на кабел - 158 кг., намиращи се на съхранение при домакина на РУП – Белене, след влизане в сила на присъдата да се върнат на собственика „БТК” АД гр. София.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимите М.А., П.П., Т.П., Р.П., И.Ц. и Г.К. със снета по-горе самоличност да заплатят солидарно направените деловодни разноски в размер на 200 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                                        2.