П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _12.07._ 2012 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _дванадесети юли_ през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

    ЧЛЕНОВЕ: 1. Г.Г.

2. Д.В.

при секретаря Я.Д., в присъствието на прокурора Д. Мицканова, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_269_ по описа за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.А., ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 11.02.2012г. в гр.Левски, област Плевен, на Общинския пазар, находящ се на ул.„Ал.Стамболийски”, държал акцизни стоки (42 броя прозрачни полиетиленови пликчета със ситно смлян тютюн с общо тегло 11.560 кг.) без бандерол, когато такъв се изисква по чл.64, ал.1 от Закона за акцизните и данъчните складове и по чл.25, ал.1 и чл.28, ал.1 от Закона за тютюна и тютюневите изделия, на обща стойност 2774.40 лв. и случаят не е маловажен, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.234, ал.1, предл.2, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК, го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание със срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА по-лекото наказание ГЛОБА, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА наказание лишаване от права по чл.37, ал.1, т.7 от НК, които законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.234, ал.3 от НК ОТНЕМА в полза на държавата приложените по делото веществени доказателства, а именно: 42 броя прозрачни полиетиленови пликчета със ситно смлян тютюн с общо тегло 11.560 кг., като постановява след влизане на присъдата в сила да бъдат унищожени.

          ОСЪЖДА подсъдимия Д.А. да заплати направените деловодни разноски в размер на 100.00 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15- дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                              

      2.