ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _26.09._ 2012 г.

Левченски районен съд в публично съдебно заседание на _двадесет и шест септември_ 2012 г. в състав:

   Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

        Съдебни заседатели:

при участието на секретаря _Р.П._ и прокурора _ _ сложи за разглеждане _н.а.х.д.__466_ по описа за _2012_ год., докладвано от съдия _Димитрова._

На именното повикване в _11:00_ часа се явиха:

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ЕТ „В.” – редовно призован – явява се лично представляващият ЕТ - В.Т. и с адвокат К. *** с пълномощно от днес.

ЗА ОТВЕТНАТА СТРАНА по жалбата ОД на МВР - Плевен – редовно призовани – представител не се явява.

СВИДЕТЕЛИТЕ К.П. и С.К. – редовно призовани – уведомени да не се явяват в дн. с.з., предвид постъпилата справка от ОПУ – Плевен, съобразно изложените данни в нея – не се явяват.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

 

Съдът докладва изискана справка по делото от ОПУ - Плевен относно обстоятелството в коя община и населено място попада ПП-3, км.70+300, съобразно данните от обстоятелствената част на НП където е посочено, че мястото на извършване на нарушението е именно този пътен участък.

В отговор на изисканата справка от ОПУ - Плевен уведомяват съда, че ПП-3, Бяла – Ботевград, от км.68+415 до км.70+435, включително и посочения участък км.70+300, попадат в община Плевен. Участък км.70+300 не преминава през населено място. Нарастване на километража е в посока гр. Бяла към гр. Ботевград.

 

АДВ. К. – Уважаема г-жо съдия, като основание за пускане на жалбата срещу НП на ОД на МВР - Плевен за нас освен фактическата обстановка в НП и предходния акт беше и посоченото в НП, че същото може да бъде обжалвано пред РС - Левски и ние сме се съобразили с посоченото в НП и затова сме го представили пред Вас. Но с оглед посочената от Вас справка, от която е видно, че най-вероятно актът е съставен на този ПП, който попада в землището на община Плевен, в такъв случай би следвало да го изпратите на РС - Плевен.

 

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – Каквото каза адвокатът.

 

Съдът счита, че са налице процесуални пречки за даване ход на делото и изобщо същото да бъде разгледано по същество от РС - Левски. Настоящото съдебно производство е образувано по постъпила жалба от ЕТ „В.” против НП №246/28.06.2012г. на Началник сектор ПП ОД на МВР Плевен, от чиято обстоятелствена част е видно, че като място на извършване на нарушението е посочено ПП-3, км. 70+300.

Съдът изхождайки от докладваната по-горе справка от Агенция пътна инфраструктура ОПУ гр.Плевен, че посоченото място на извършване на нарушението в обстоятелствената част на обжалваното НП, а именно участък ПП-3, Бяла – Ботевград, от км.68+415 до км.70+435, който включва и км.70+300, попада на територията на община Плевен, и съобразно изискванията на чл.59, ал.1 от ЗАНН счита, че компетентен да разгледа жалбата срещу НП е съдът, в района на който е извършено административното нарушение, а именно РС – Плевен.

При това положение производството по настоящото дело, образувано по жалба на ЕТ „В.”, със седалище и адрес на управление: ***, срещу издаденото НП против него, следва да бъде прекратено, а делото изпратено по компетентност на РС – Плевен.

Предвид гореизложеното съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по н.а.х.д. №466/2012г. по описа на РС – Левски.

ИЗПРАЩА н.а.х.д. №466/2012г. по компетентност на РС – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

         Протоколът написан в с.з., което приключи в 11:10 часа.

 

         СЕКРЕТАР:                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: