ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _02.08._ 2012 г.

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _втори август_ 2012 г. в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Р.П._ и прокурора _Цветомир Папурков_ сложи за разглеждане _н.о.х.д.__360_ по описа за 2012г., докладвано от съдия _Манолова._

На именното повикване в _12:15_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Н.Д. – редовно призован – лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат Т.И. – назначен за служебен защитник по досъдебно производство №32/2011г. по описа на РП - Левски.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА се явява районен прокурор Цветомир Папурков.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. И.: Да се даде ход на делото. Запознат съм с делото, желая да поема защитата на подсъдимия Д..

ПОДСЪДИМИЯТ: Да се даде ход на делото.

 

          Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.4 от НПК за служебен защитник на подсъдимия Н.Д.адв. Т.И. ***.

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

 

Н.Д.: ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ: Не правим отводи. Представям актуална справка за съдимост на Н.Д.. Други доказателства няма да соча. Моля да одобрите така постигнатото споразумение, което не противоречи на закона и морала.

АДВ. И.: Няма да правя отвод на състава на съда. Моля да приемете представената справка и да одобрите споразумението с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ: Не правя отводи, нямам нови искания. Да се приеме справката.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРИЕМА актуална справка за съдимост по отношение на Н.Д..

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

           

АДВ. И.: Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ: Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ: Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала. Единствено г-жо съдия, моля да се направи изменение във споразумението в частта относно веществените доказателства: 3 бр. бележки за получаване на пари с получател „N.D. и изпращач „GOOGLE IRELAND” от дати 27.05.2011г. за сумата от 254.07 Euro; 29.04.2011г. за сумата от 600.37 Euro; 24.06.2011г. за сумата от 291.13 Euro, запечатани в плик, които да бъдат отнети в полза на държавата на основание чл.53 от НК.

АДВ. И.: Не възразявам.

ПОДСЪДИМИЯТ: Не възразявам.

 

        Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и следва да бъде одобрено с внесените промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение по досъдебно производство №32/2011г. по описа на РП - Левски, постигнато по н.о.х.д. №360/2012г. между РП гр.Левски, подсъдимия Н.Д. и защитника му адвокат Т.И. ***, съгласно което:

Подсъдимият Н.Д., с ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че в периода от 13.11.2009г. до 05.04.2011г. чрез сайта ***, намиращ се на IP адрес *** - част от интернет пространството на *** - и администриран от личния персонален компютър, намиращ се на IP адрес ***, използвал по друг начин ЗАПСП - чл.18. (1) Авторът има изключителното право да използва създаденото от него произведение и да разрешава използването му от други лица, освен в случаите, за които този закон разпорежда друго.

(2) За използване по смисъла на ал.1 се смятат действия като:

10. (нова - ДВ, бр.28 от 2000г., в сила от 05.05.2000г., изм. - ДВ, бр.99 от 2005г., в сила от 10.01.2006г.) предлагането по безжичен път или по кабел на достъп на неограничен брой лица до произведението или до част от него по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях;

чл.91 (1) (Изм. - ДВ, бр.28 от 2000г., в сила от 05.05.2000г., изм. - ДВ, бр.77 от 2002г., в сила от 01.01.2003г.) Радио- и телевизионната организация, която е осъществила първоначалното излъчване или предаване на собствена програма, има изключително право да разрешава срещу заплащане:

3. (изм. - ДВ, бр.99 от 2005г., в сила от 10.01.2006г., изм. - ДВ, бр.25 от 2011г., в сила от 25.03.2011г.) предлагането по безжичен път или по друга електронна съобщителна мрежа на достъп на неограничен брой лица до програмата или част от нея по начин, позволяващ този достъп да бъде осъществен от място и по време, индивидуално избрани от всеки от тях, чужди обекти, сродни на авторското право - телевизионни и музикални програми, както следва:

- Fox Life, Fox Crime, National Geographic Channel с носител на съответното право „Фокс интернешънъл Ченълс България” ЕООД гр.София;

- „Нова ТВ”, „Диема” с носител на съответното право „Нова Броудкастинг груп” АД гр.София;

- TV 1000 с носител на съответното право „VIASAT WORLD” представлявано в РБ от „Медиа сървисиз” ЕООД гр.София;

- HBO с носител на съответното право „HBO Ceska republika Spol.S.r.o.”, представлявано в РБ от „Ейч Би Оу България” ЕООД гр.София;

- AXN, AXN Sci-fi, AXN Crime с носител на съответното право “AXN Europe Limited”, представлявано в РБ от „Ейч Би Оу България” ЕООД гр.София;

- ПЛАНЕТА 2, ПЛАНЕТА ФОЛК, ПЛАНЕТА с носител на съответното право „Пайнер Медиа” ООД гр.Димитровград;

- TV+ с носител на съответното право „БГ САТ” АД гр.София;

- ВИДЕОСАТ с носител на съответното право „Видеосат 21 Век” ООД гр. В. Търново;

- „DIVA” /”DIVA Universal”/ с носител на съответното право „Sparrowhawk International Channels Limited”, представлявано в РБ от „Зоунмедия Мениджмънт ЛТД ТП” гр.София;

- БНТ 1 с носител на съответното право „Българска Национална Телевизия” гр.София;

- THE VOICE с носител на съответното право „Радио Веселина” ЕАД гр.София;

- CITY TV с носител на съответното право „Радио и Телевизия Сити” ЕООД гр.София;

- ВЕСТ ТВ /ВТВ/ с носител на съответното право „Вест ТВ” ЕАД гр.София;

- M SAT с носител на съответното право „България Он Еър” ЕООД гр.София;

- ТЯНКОВ ТВ с носител на съответното право „ТЯНКОВ” ООД гр.Асеновград;

- T.TV.1 /Travel TV/ с носител на съответното право „ТТВИ” ЕООД гр.София;

- BG DNES.TV /България Днес ТВ/ с носител на съответното право „Телевизия България Днес ТВ” ЕООД гр.София;

- РТР ПЛАНЕТА, РОСИЯ 24 с носител на съответното право в РБ „Бета филм” ЕООД гр.София;

- България ТВ /лого BG TV/ с носител на съответното право „България Кабел ТВ” ООД гр.София;

- БАЛКАНИКА, Фен ТВ /FEN TV/ с носител на съответното право „Фен Ти Ви” ООД гр.София;

- ФОЛКЛОР ТВ с носител на съответното право „Фолклор ТВ” ООД гр.София;

- TV 7 с носител на съответното право „ТВ Седем” ЕАД гр.София;

- ЧЕРНО МОРЕ с носител на съответното право „Р.Д.-ТВ” ЕООД гр.София;

- MAD TV с носител на съответното право „MAD TV Tileorasi S.A.”, представлявано в РБ от „МАД ТВ България” АД гр.София;

- TV ART с носител на съответното право „Ти Ви Арт” АД гр.София;

- КАНАЛ 0 с носител на съответното право „Вирджиния Ер ЕН” ЕООД гр.Бургас,

без необходимото по Закона за авторското право и сродните му права съгласие на носителя на това право.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Н.Д.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.172а, ал.1 от НК, във вр. с чл.18, ал.2, т.10 и чл.91, ал.1, т.3 от ЗАПСП.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на подсъдимия Н.Д. се налага наказание при условията на чл.172а, ал.1 от НК, във вр. с чл.18, ал.2, т.10 и чл.91, ал.1, т.3 от ЗАПСП, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” и ал.3 от НК, във вр. с чл.42а, ал.4, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с ал.2, т.1 и т.2, във вр. с ал.1 от НК, а именно наказание пробация, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност на явяване и подписване два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

Разноските в размер на 810.00 лева се присъждат на подсъдимия  Н.Д..

Веществените доказателства на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК, които са принадлежали на подсъдимия Н.Д., ЕГН ********** и са послужили за извършване на престъплението, се ОТНЕМАТ в полза на държавата, както следва:

- компютър черен на цвят, със сиви ивици в предната част, с вградено СД;

- CD-R с надпис Tilix 2.0 /BG/; CD-R с надпис „Microsoft office”; CD-R с надпис “Windows XP service Pack 2”; CD-R с надпис “Windows XP SP3”; CD-R с надпис “Ubunti 9”, DVD-R с надпис “Windows 7 Ultimate”, DVD-R с надпис “Stuffs”; DVD-R с надпис “Stuffs 2”; DVD-R с надпис “FL studio 8+ VSTI /CD 1/”; DVD-R с надпис “FL studio 8+ VSTI /CD 2/”; DVD-R с надпис “FL studio 9+ progsvvsti”; DVD-R с надпис “Ableton 8.0.1 Nuendo 3.2.0 /VSTI/”; DVD-R с надпис “spectrasonics Atmosphere VSTI”; DVD-R с надпис “spectrasonics Trilogy VSTI”; DVD-R с надпис “spectrasonics Stylus RMXCD 1”; DVD-R с надпис “spectrasonics Stylus RMXCD 2”; DVD-R с надпис “Nexus FXP gEXP”; DVD-R с надпис “Stuffs 3”; DVD-R с надпис “MAC OSX”, заедно с калъф черно син.

- CD-R дискове с надписи: първия „Programs 3”; 2-я „Programs 2”; 3-я „Programs 6”; 4-я „Programs”; 5-я „Programs 4”; 6-я „Programs 5”, 3 бр. бележки за получаване на пари с получател „N.D. и изпращач „GOOGLE IRELAND” от дати 27.05.2011г. за сумата от 254.07 Euro; 29.04.2011г. за сумата от 600.37 Euro; 24.06.2011г. за сумата от 291.13 Euro, запечатани в плик, като всички изброени веществени доказателства се намират на съхранение при домакин на РУП - Белене.

б/. компютър - сива кутия, с две сини ивици встрани /предна част/, със устройство на СД и флопидисково устройство, които не са послужили за извършване на престъплението и се намират на съхранение при домакин на РУП - Белене, ДА СЕ ВЪРНАТ на правоимащия Н.Д., ЕГН **********;

в/. 1 бр. магнитен носител, предоставен от „Д.” ООД, със записани логвания - намиращ се в папка №4 на ДП, лист №81, остава към делото.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.      

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №360/2012г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимия Н.Д. и защитника му адвокат Т.И. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по н.о.х.д. №360/2012г.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 12:40 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: